Grillattu nizzansalaatti

Grillattu nizzansalaatti

30 min
helppo
79 kcal / 100g
1
0

Grillatut salaatit ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Ulkona kokkailu on paitsi helppoa, myös leppoisaa yhteistä ajanvietettä. Yksinkertainen on kesällä pop.

Ainekset

4 annosta
4
kananmunaa
600 g
kalaa , esim. lohta tai ahventa
500 g
keitettyjä, uusia perunoita
1
punasipuli
400 g
kiinankaalia , salaattisikuria tai bak choita
8 kpl
kaprista
8 kpl
kivettömiä kalamata-oliiveja

Kastike

1 prk (180 g)
1 rkl
säilykekapristen lientä
2 rkl
tuoretta tilliä
1 tl
Dijon-sinappia

Ohje

  1. Valmista ensin kastike: sekoita kaikki ainekset ja jätä maustumaan jääkaappiin peitettynä.
  2. Keitä munat 7 min. Jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja lohko neljään osaan.
  3. Poista kalasta tarvittaessa ruodot. Laita kala grillin parilatasolle nahkapuoli alaspäin. Grillaa muutama min ja käännä filee. Irrota nahka (säästä ja paista halutessasi rapeaksi molemmin puolin). Grillaa kala kypsäksi molemmin puolin. Mausta suolalla.
  4. Lisää grilliin perunat, viipaloitu sipuli ja kiinankaali ohuina lohkoina. Grillaa kunnes kuumia ja saaneet hiukan paistoväriä.
  5. Kerrostele salaatin ainekset laakealle vadille. Viimeistele kermaviilikastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
79 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
3 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
3 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)