Sima ja vappujuomat

Kotitekoinen sima maistuu vappuna munkkien kanssa. Vappuun sopivat myös raikkaat ja värikkäät boolit sekä alkoholittomat juhlajuomat.

Paras simaresepti ja uusia simamakuja

Perinteinen sima on vappujuomien suosikki. Omena-inkiväärisima on raikas ja valmistuu luomuomenamehusta . Omena-raparperisimassa uutta makua klassikkoon tuovat raparperi, omena ja kaneli.

Pikasima pelastaa viime hetken simasuut

Jos unohdit laittaa siman ajoissa tekeytymään, kokeile vartissa valmistuvaa simajuomaa. Omenamehusta, siirapista, inkivääristä, sitruunalimonadista ja kivennäisvedestä sekoitettu juoma muistuttaa maultaan yllättävän paljon perinteistä simaa – kokeile vaikka!

Alkoholittomat vappujuomat

Alkoholiton, kupliva juhlajuoma maistuu koko perheelle. Raikkaan kesäjuoman juju on keväisissä kirpeissä mauissa ja juomalasin reunassa.
Vinkki: Juomien jääpalat kannattaa valmistaa etukäteen juomaan käytettävästä mehusta, jolloin juoman maku ei laimennu. Lisää jääpalat juomaan juuri ennen tarjoilua.

Vapun juhlajuomat

Tarjoamme ideoita juomatarjoiluihin sekä virittelemme boolimaljan tarjoilupöydälle. Oletko ajatellut, että vapun pikkunaposteltavien kanssa voisi maistua myös sangria? Useimmiten juhlamaljoissa käytetään poreilevia ainesosia, sillä ne tuovat raikkaalla pirskahtelevuudellaan juhlan tuntua juomiin.

Helmeilevät boolit vappuun

Kotona järjestettävissä vappujuhlissa nostetaan usein tarjolle boolimalja. Ison boolimaljan valmistus on nopeaa ja sen jälkeen jokainen huolehtii itse lasiensa täytöstä. Myös lapsille voi valmistaa oman boolin, vaikka lasten hedelmäboolin.

Katso kaikki boolit

Sangriaa jo vappuna?

Sangriaa nautitaan yleensä tapas-ruokien kanssa. Niinpä suomalaisen vapun pikkunaposteltavat sopivat sangrian kanssa nautittavaksi kuin piste iin päälle.

Siman valmistus onnistuu kotona

Itse tehty sima valmistuu vedestä, sokerista, fariinisokerista ja sitruunasta. Mukaan lisätään myös nokare hiivaa, minkä jälkeen sima saa seistä huoneenlämmössä päivästä kahteen. Hiiva ja sokeri saavat yhdessä aikaan käymisreaktion, minkä seurauksena syntyvät siman kuplat. Kun sima on saanut seistä huoneenlämmössä, se pullotetaan ja mukaan lisätään rusinat. Juoman pinnalle noustessaan ne kertovat siman olevan valmista juotavaksi.

Siman valmistumiseen menee viileässä noin viikko ja huoneenlämmössä noin kolme päivää.

Miksi rusinat nousevat siman pintaan?

Tiedätkö, miksi rusinat nousevat siman pintaan? Rusinoiden pinnalla olevat hiivat nautiskelevat rusinoiden sisältämää sokeria, jolloin muodostuu hiilidioksidia. Se pullistaa rusinan kuin pieneksi ilmapalloksi ja nostattaa rusinan siman pinnalle.

Vappupiknikin suosikki: mimosa-drinkki

Vappupiknikin raikas drinkki valmistuu helposti kahta raaka-ainetta yhdistämällä. Mimosan resepti on yksinkertainen ja tarvikkeet kulkevat helposti mukana:

  1. Kaada kuohuviinilasiin yksi osa appelsiinimehua ja yksi osa hyvin jäähdytettyä, puolikuivaa kuohuviiniä.
  2. Sekoita varovasti.
  3. Mimosan voi koristella keväisesti esimerkiksi appelsiinisiivulla tai mansikoilla.

Vinkki: Luomu-cavaa ja luomuappelsiinimehua valitsemalla drinkki valmistuu myös luomusti.

Nyt vastaanottamaan kevättä ja toivottamaan kesä tervetulleeksi!

Sima maistuu vappuna mansikalta

Houkuttelevan värisestä punaisesta mansikkasimasta löytyy jotakin uutta ja jotakin vanhaa. Siinä yhdistyy mansikan makeus ja perinteisen siman sitruunaisuus.

Punainen sima yllättää

Pirtsakka ja helppotekoinen vappusima saa tänä keväänä punaiset posket. Valio HÖRPPY™ mehujuoma tuo simaan mansikan maun. Mansikkasiman tekeminen ei juurikaan poikkea perinteisestä siman valmistustavasta, sillä vain osa vedestä ja sokerista korvataan raikkaalla mehujuomalla. Simaan lisättävät rusinat voi vaihtaa juoman väriin mainiosti sopiviin punaisiin karpaloihin. Perinteiseen tapaan siman pinnalle pompahtaakseen ne tarvitsevat kuitenkin avukseen sokeria.

Käyttäjän reseptiin jättämä kommenttikin kannustaa kokeilemaan: ”Todella hyvä sima, meillä koko perhe tykkää. Perinteisen siman makuakin löytyy, mutta mansikka siihen vielä lisänä. Tehty jo useampana vappuna.”

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›