Sima ja vappujuomat

Itse tehty sima ottaa hieman aikaa, mutta kotitekoisen siman maku vie ajatukset takuuvarmasti vappuun. Jos aika on kortilla, kokeile helppoa pikasimaa, alkoholittomia cocktaileja eli mocktaileja tai valmista raikas vappubooli.

Perinteinen sima ja helpot pikasimat

Perinteinen sima on vappujuomien ehdoton suosikkijuoma. Jos kuitenkin kaipaat hieman vaihtelua, kokeile tällä kertaa raikasta omena-inkiväärisimaa. Vai jäikö siman valmistus viimetippaan? Ei hätää, sillä pikasima syntyy parhaimmillaan alle vartissa! Perinteisen siman valmistumiseen menee viileässä noin viikko ja huoneenlämmössä kolmisen päivää.

Miksi rusinat nousevat siman pintaan?

Tiedätkö, miksi rusinat nousevat siman pintaan? Rusinoiden pinnalla olevat hiivat nautiskelevat rusinoiden sisältämää sokeria, jolloin muodostuu hiilidioksidia. Se pullistaa rusinan kuin pieneksi ilmapalloksi ja nostattaa rusinan siman pinnalle.

Maistuisiko ihana vappumocktail?

Vappuna ei kannata tyytyä juomavalinnoissa vain simaan, sillä myös mocktailit sopivat loistavasti vappujuhlien juomaksi. Maistuisiko vaikka pirteän punainen puolukka-vadelma mocktail, puolukka mojito, sitrus shandy tai sitrus-inkivääri mocktail? Näillä raikkailla juhlajuomilla voi kilistellä huoletta koko perheen kesken, sillä mocktailit eivät sisällä alkoholia.

Vinkki: Juomien jääpalat kannattaa valmistaa etukäteen juomaan käytettävästä mehusta, jolloin juoman maku ei laimennu. Lisää jääpalat juomaan juuri ennen tarjoilua.

Keväiset vappuboolit

Vappuboolit ovat mocktaileja ja drinkkejä nopeampi valinta, sillä boolia valmistuu samalla vaivalla suurempi määrä. Nosta pöytään booli tai pari ja jokainen vappujuhlija voi käydä täyttämässä lasinsa itselle sopivaan tahtiin. Kuten muutkin juomat, myös booli kannattaa valita vappujuhlien muuhun tarjoiluun sopivaksi. Esimerkiksi pienten suolaisten naposteltavien kanssa maistuu hyvin punaviinipohjainen sangria.

Katso kaikki boolit

Bellini sopii vappubrunssille

Bellini on kuohuviinipohjainen klassikkodrinkki, jota nautitaan erityisesti brunssijuomana ja ruokahalua herättävänä aperitiivina. Voisiko tämän parempaa juomavalintaa siis vappubrunssille ollakaan?

Vappupiknikin suosikki: mimosa-drinkki

Vappupiknikin raikas drinkki valmistuu helposti kahta raaka-ainetta yhdistämällä. Mimosan resepti on yksinkertainen ja tarvikkeet kulkevat helposti mukana:

  1. Kaada kuohuviinilasiin yksi osa appelsiinimehua ja yksi osa hyvin jäähdytettyä, puolikuivaa kuohuviiniä.
  2. Sekoita varovasti.
  3. Mimosan voi koristella keväisesti esimerkiksi appelsiinisiivulla tai mansikoilla.

Vinkki: Luomu-cavaa ja luomuappelsiinimehua valitsemalla drinkki valmistuu myös luomusti.

Sesonki
Vappupiknik nostattaa vapputunnelman
Sesonki
Vappubrunssi kotona
Sesonki
Vappukakku kattaa ilon