Sima

Vappujuomat

Kotitekoinen sima maistuu vappuna munkkien kanssa. Simaa voi valmistaa myös mansikan tai esimerkiksi omenan ja raparperin makuisena. Vappuun sopivat myös raikkaat ja värikkäät boolit.

Simareseptit

Itse tehty sima valmistuu vedestä, sokerista, fariinisokerista ja sitruunasta. Mukaan lisätään myös nokare hiivaa, minkä jälkeen sima saa seistä huoneenlämmössä päivästä kahteen. Hiiva ja sokeri saavat yhdessä aikaa käymisreaktion, minkä seurauksena syntyvät siman kuplat. Kun sima on saanut seistä huoneenlämmössä, se pullotetaan ja mukaan lisätään rusinat. Juoman pinnalle noustessaan ne kertovat siman olevan valmista juotavaksi. Siman valmistumiseen menee viileässä noin viikko ja huoneenlämmössä noin kolme päivää.

Jos unohdit laittaa siman ajoissa tekeytymään, kokeile vartissa valmistuvaa simajuomaa. Omenamehusta, siirapista, inkivääristä, sitruunalimonadista ja kivennäisvedestä sekoitettu juoma muistuttaa maultaan yllättävän paljon perinteistä simaa – kokeile vaikka!

Vappuboolit

Siman lisäksi vappuna maistuvat raikkaat ja värikkäät boolit. Valmista värikäs boolikimara Valio HÖRRPY™ mehuista, tarjoa vieraille kesäklassikko sangriaa tai siman mauista muistuttavaa inkivääri-sitrusjuomaa.

Vapun juomavinkit

Vappuna kilistellään usein kuohuvalla. Katso sommelierin vinkit piknikkoriin sopiviin viineihin ja suositukset Valion juustojen kanssa maistuvista kuohuviineistä.

Piknikkoriin sopivat viinit Näin yhdistät juustot ja kuohuviinin

Energiatarpeesi