paahtopaistirullat

Vapun pikkusuolaiset

Kata vappupöytään helposti syötäviä cocktailpaloja. Pikkusuolaiset sopivat tarjottavaksi niin vappubrunssilla kuin rennolla piknikillä.

Pikkusuolaisia vappupöytään

Vapun pikkusuolaisiin kuuluvat tietenkin erilaiset sillit, nakit ja lihapullat. Nakkipiilot ovat ikisuosikki, jotka maistuvat etenkin pienemmille juhlijoille. Raikas smetanasilli on puolestaan varttuneempien vapun viettäjien mieleen. Pienet lihapullaslidersit maistuvat kaikille.

Sillien ja nakkien lisäksi pöytään voi kattaa paljon muutakin pikkusyötävää. Vapun henkeen sopivat erityisen hyvin suolaiset donitsit, jotka on koristeltu sipseillä ja pienillä suolakekseillä – nam! Bruschettoja on helppo valmistaa eri täytteillä moneen makuun. Tarjoa vappuvieraille esimerkiksi raikkaita mozzarellabruschettoja. Myös suolainen piirakka sopii hyvin pikkusuolaiseksi, kun sen leikkaa valmiiksi annospaloiksi.

Juustot sopivat hyvin vappupöytään. Kokoa keväinen juustotarjoilu 3–5 erilaisista juustosta ja raikkaista lisäkkeistä, kuten sitruunaisesta porkkanamarmeladista, minisalaattisekoituksesta ja voileipäkekseistä. Juustoista voi myös valmistaa erilaisia pikkusyötäviä, kuten suloisia kinkku-juustominisandwicheja.

Jos tarjolla on vain pikkusuolaisia, kannattaa niitä varata vieraille kolmesta viiteen erilaista, noin 10 palaa kullekin vieraalle. Pikkusuolaisten rinnalla voi tarjota esimerkiksi ruokaisia vappusalaatteja, munkkeja ja vappukakkua.

Energiatarpeesi