Vapun pikkusuolaiset

Kata vappupöytään helposti syötäviä cocktailpaloja. Pikkusuolaiset sopivat tarjottavaksi niin vappubrunssilla kuin rennolla piknikillä.

Pikkusuolaisia vappupöytään

Vapun pikkusuolaisiin kuuluvat tietenkin nakit, lihapullat ja erilaiset sillit. Nakkipiilot ovat ikisuosikki, jotka maistuvat etenkin pienemmille juhlijoille. Raikas smetanasilli on puolestaan varttuneempien vapun viettäjien mieleen.

Bruschettoja on helppo valmistaa eri täytteillä moneen makuun. Tarjoa vappuvieraille esimerkiksi raikkaita mozzarellabruschettoja. Myös suolainen piirakka sopii hyvin pikkusuolaiseksi, kun sen leikkaa valmiiksi annospaloiksi.

Jos tarjolla on vain pikkusuolaisia, kannattaa niitä varata vieraille kolmesta viiteen erilaista, noin 10 palaa kullekin vieraalle.

Suolainen versio munkeista

Vapun henkeen sopivat erityisen hyvin myös suolaiset donitsit, jotka on koristeltu sipseillä ja pienillä suolakekseillä – nam! Yhdestä taikinasta valmistuu sekä donitseja että pikkumunkkeja.

Katso vinkit

Suolaisia suupaloja juustoista

Juustot sopivat hyvin vappupöytään. Kokoa keväinen juustotarjoilu 3–5 erilaisesta juustosta ja raikkaista lisäkkeistä. Juustoista voi myös valmistaa kivoja pikkusyötäviä, kuten suloisia kinkku-juustominisandwicheja. Pienemmän porukan pikkusuolaiset on hoidettu, kun kokoaa yhteen juustolärvilaudan.

Vappujuhlien suosikkisuolaiset

Viimeistään vappupäivänä tekee usein mieli jotain tuhdimpaa suolaista. Kun varaa pizzarullan ainekset etukäteen, ei tarvitse odotella vappupäivän pizzajonoissa. Lihapullaslidersit valmistuvat tarjolle kymmenessä minuutissa hodarileipää hyödyntäen ja nachot tekevät kauppansa aina.

Pikkusuolaisten rinnalla voi tarjota ruokaisia vappusalaatteja, munkkeja ja vappukakkua! Katso kaikki vappuideat ja inspiroidu!

Vappusalaatit
Munkit
Vappukakut
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›