Nakkipiilo

Nakkipiilo
Tehnyt PaulaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Paula Valio Koekeittiöstä

Nakkipiilo

Nakkipiilot ovat lasten suosikkeja ja maistuvat lastenjuhlissa. Tee perinteisiä nakkipiiloja tai hauskoja muumionakkeja lasten halloween-juhliin!

Valmistusaika

Työaika
1 h
jääkaapissa
1 h
uunissa
15 min
Yhteensä
2 h 15 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja
22 arvostelua

Ainekset20 nakkimuumiota

20 nakkimuumiota

Rahkavoitaikina

125 g
125 g
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
ripaus
suolaa

Lisäksi

2 pkt (à 280 g)
nakkeja
1
kananmuna
40 kpl
kokonaisia neilikoita

Ohje

  1. Rahkavoitaikina

  2. Sekoita maitorahka ja pehmeä voi tasaiseksi. Lisää kuivat aineet seoksena. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri se kelmuun. Anna taikinan kovettua jääkaapissa ennen kaulintaa 1 h.
  4. Kauli rahkavoitaikina jauhotetulla pöydällä n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi suorakaiteeksi. Taita taikina pitkältä sivulta kolmeen osaan siten, että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Poista ylimääräinen jauho taikinakerrosten väleistä esim. pullasudilla.
  5. Käännä taikina vaakasuoraan ja kauli jälleen n. 20 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi. Toista sama vielä kaksi kertaa, jolloin taikinasta tulee lehtevä.
  6. Nakkipiilo Halloweeniksi

  7. Käsittele taikina kahdessa osassa, jolloin käsittely on helpompaa. Kauli taikina ohueksi (n. 3 mm) levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa levystä pitkiä ja ohuita suikaleita.
  8. Kierittele taikinasuikaleita nakkien ympärille. Jätä kasvot paljaaksi. Nosta leivinpaperille uunipellille.
  9. Voitele kanamunalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min.
  10. Lisää halutessasi muumioiden silmiksi esim. kokonaiset neilikat. Muista poistaa ne ennen syöntiä.
Vinkki

Vinkki

* Leikkaa halutessasi nakille kädet ja jalat: Halkaise nakin alaosa n. 3 cm:n matkalta jaloiksi. Viillä kädet kyljistä varoen, jotta nakki pysyy ehjänä.* Voit myös tehdä ohjeella perinteisen nakkipiilon, tällöin taikina riittää n. 10:lle nakille. Kauli taikina ohueksi levyksi. Leikkaa levystä n. 8 x 8 cm:n kokoisia paloja. Kieritä taikinapalat nakkien ympärille. Nipistä taikinan päät yhteen. Paista kuten yllä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
271 kcal
Proteiini
10 g
Hiilihydraatit
11 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.