Hot dog

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

Hot dog

Reseptiyhteistyö: liemessa-ruokablogi

2 h

Hot dog eli nakkisämpylä muuntautuu syöjänsä mukaan kun täytät ne omilla lempimausteillasi. Hot Dog on parhaimmillaan kun leivot Hot Dog-sämpylät itse. Hot dogit saavat sisäänsä lihaisan braatwurstin, karamellisoitua sipulia ja oman keittiön majoneesin. Nämä sulavat suuhun!

Ainekset

Hod Dog sämpylät (10 kpl)

2 ½ dl
35 g
hiivaa
6 dl
vehnäjauhoja
20 g
1 tl
suolaa
1 rkl
(seesaminsiemeniä)

Karamellisoitu sipuli

3 kpl
sipulia
2 rkl
ruokokidesokeria (tai sokeria)
1 rkl
balsamiviinietikkaa
50 g
1 rkl
vettä
1 ripaus
suolaa
1 ripaus
mustapippuria

Muut aineet

10 kpl
bratwurstimakkaroita tai nakkeja
50 g
majoneesia

Ohje

  1. Sipulien karamellisointi

  2. Leikkaa sipulit viipaleiksi ja kuullota miedolla lämmöllä pannulla voissa n. 15 minuuttia.
  3. Lisää sokeri, balsamiviinietikka ja mausteet. Paista vielä 5 minuuttia tai kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita.
  4. Hot Dog sämpylöiden valmistus

  5. Liota hiiva maidon joukkoon.
  6. Lisää huoneenlämpoinen voi, suola ja vehnäjauhot vähitellen samalla vaivaten.
  7. Vaivaa taikinaa joko yleiskoneella 10 minuuttia tai käsin 20 minuuttia.
  8. Jaa taikina 10 osaan ja muotoile sämpylät pitkulaisiksi.
  9. Kohota liinan alla 1,5 tuntia.
  10. Paista uunissa 220 asteessa n. 10 minuuttia.
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.
Reseptiyhteistyö