Siirry sisältöön
Nakkikeitto

Nakkikeitto

Nakkikeitto on useiden lapsiperheiden suosikki arkiruoka. Tässä ohjeessa nakkikeitto saa täyteläisyyttä ja makua smetanasta.

Nakkikeitto

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 5 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • 100 g juuriselleriä
  • 100 g purjoa
  • 10 dl vettä
  • 1-1½  lihaliemikuutiota
  • 300 g nakkeja
  • 1 prk (120 g)
    Valio smetanaa
    Valio smetana on täyteläistä maultaan ja koostumukseltaan. Perinteiseen tapaan kermasta hapatettu smetana sopii esimerkiksi kylmiin…
    Valio smetana 120 g laktoositon
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Ohje

  1. Keitä kuoritut ja paloitellut kasvikset lihaliemessä lähes kypsiksi. Muista huuhdella purjo huolellisesti.
  2. Lisää joukkoon paloitellut nakit ja smetana. Anna kiehua hiljalleen noin 5 min.
  3. Tarkista maku ja lisää persilja.

Vinkki

Voit valmistaa keiton myös siskonmakkaroista. Puserra siskonmakkarasta keittoon palloja. Keitä noin 5 min. Valmista loppuun kuten edellä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 69 kcal
Proteiini 2,2 g
Hiilihydraatti 3,9 g
Rasva 4,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,3 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search