Kisakatsomon ruisporilainen

Kisakatsomon ruisporilainen

Nakkikioskien klassikko "porilainen" on paksulla makkarasiivulla täytetty leipä. Ruisporilaisessa on paahtoleipä vaihdettu rukiisempaan versioon ja maistuu varmasti monelle vaaleaa leipää paremminkin. Lämmin, täytetty annosleipä valmistuu kätevästi paistinpannulla.

15 min
helppo
245 kcal / 100g
0
0

Ainekset1 ruisporilainen

1 ruisporilainen
1 (sis. kansi- ja pohjapalan)
ruisleipänen , esim. Ruispalat
1 rkl
n. 50 g
sipulitee- tai lauantaimakkaraa , tanko
4
2 - 3
suola- tai maustekurkkuviipaletta
1 rkl
sipulia viipaleina
sinappia ja ketsuppia

Ohje

  1. Avaa ruisleipänen. Voitele halkaisupinnat Oivariini rasvalla.
  2. Leikkaa makkaratangosta 1 - 2 n. puolen cm:n paksuista siivua.
  3. Laita leipäpalat rasvapuoli alaspäin paistinpannulle. Laita pannulle myös makkarasiivut.
  4. Kun leivät ovat kuumentuneet, käännä leivät ja laita leipäpaloille juustoviipaleet. Käännä samalla makkarat.
  5. Kun juusto on hieman sulanut, täytä leipä. Laita porilainen esim. kahvinsuodatinpaperista tehtyyn paperitaskuun. Kiedo talouspaperi tai servetti ympärille. Nauti heti.

Vinkki

Jos valmistat porilaisia isomman määrän, valmista leivät uunissa 225 asteessa (voitele rasvalla ja päällystä juustolla) ja ruskista makkarasiivut pannulla. Täytä muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
245 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
1,5 g
Kalsium
163 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)