Kesäiset nakkipiilot

Kesäiset nakkipiilot
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kesäiset nakkipiilot

Kesäiset nakkipiilot

Perinteiset nakkipiilot koristautuvat keväällä tuoreella parsalla ja aurinkokuivatun tomaatin makuisella tuorejuustolla. Kääri kevään eväät näppärästi valmiiseen voitaikinaan.

Valmistusaika

Työaika
10 min
uunissa
10 min
Yhteensä
20 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
22 arvostelua

Ainekset10 annosta

10 annosta
500 g
voitaikinalevyjä
1 rasia (200 g)
150 g
tuoretta, vihreää parsaa
5 kpl
nakkeja

Pinnalle

1
kananmuna
1 tl
unikonsiemeniä
( tuoretta rosmariinia )

Ohje

  1. 225 astetta 15 min. tikuta
  2. Sulata voitaikinalevyt ja leikkaa levyt kahteen osaan.
  3. Levitä paloille tuorejuustoa. Leikkaa parsoista puiseva tyviosa pois ja halkaise paksuimmat parsat. Halkaise nakit.
  4. Aseta voitaikinapaloille parsat ja nakit. Taittele vastakkaiset kulmat yhteen ja tikuta coctailtikuilla, jotta piiraat pysyvät uunissa kiinni.
  5. Voitele ja ripottele pinnalle unikonsiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa 15 min.
  6. Vinkki! Voit vaihtaa tikut tarjoiluvaiheessa rosmariinin oksiin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
284 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
22 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.