Siirry sisältöön
Green goddess -perunasalaatti

Sesonki

Vappusalaatit

Perinteinen perunasalaatti, raikas pastasalaatti, maukas coleslaw ja muut ruokaisat salaatit maistuvat eväänä vappupiknikillä ja sopivat hyvin myös vapun brunssipöytään.

Ruokaisat salaatit ovat mainiota tarjottavaa vappupiknikille ja -brunssille. Peruna- ja pastasalaatit kestävät nimittäin hyvin säilytystä ja kuljetusta. Valitsetko aina niin herkullisen perunasalaatin vai testaatko tällä kertaa jotain uutta ja ihanaa?

Perunasalaatti on vappuklassikko

Vapun herkullisin salaatti syntyy tietenkin perunasta. Jos majoneesilla kyllästetty perunasalaatti tuntuu liian tuhdilta, vaihda majoneesi jogurttiin. Miedosti hapan jogurttikastike on raikkaampien perunasalaattien salaisuus. Tavallisesti perunasalaatti maustetaan kapriksilla, suolakurkulla, sipulilla ja omenalla. Näissä resepteissä valinnanvaraa kuitenkin riittää!

Perinteinen perunasalaatti ja lämmin perunasalaatti ovat oivallisia vaihtoehtoja klassikoiden ystäville. Jos haaveissasi on kirkas perunasalaatti, kokeile somesta tuttua rapeaa perunasalaattia tai AURA® juustolla aateloitua maalaissalaattia. Raikas vihreä perunasalaatti syntyy suursuosion saavuttaneen green goddess -salaatin inspiroimana.

Pastasalaatit ja muut ruokaisat vappusalaatit

Myös ruokaisa pastasalaatti on mitä mainioin vaihtoehto vappupöytään. Valmista simppeli perinteinen makaronisalaatti tai kokeile rapealla parmankinkulla ja lehtikaalilla maustettua pastasalaattia tai välimeren makuja lainaavaa orzo-pastasalaattia. Ruokaisuutta vappusalaattiin tuo myös Nyhtökaura®, joka maistuu erityisesti aasialaisittain maustetussa varhaiskaalisalaatissa.

Nizzansalaatti sen sijaan saa uutta pontta grillin lämmöstä. Myös grillifenkolisalaatti ja Satokausikalenterin grillattu ananas-goudasalaatti sekä Bella Tablen panzanella tuovat mukavaa vaihtelua muiden ruokaisien salaattien rinnalle.

Raikkaampia lisukesalaatteja ovat kesärosolli, lehtikaali-parsa caesar sekä couscous-hernesalaatti. Perinteinen coleslaw saa ylleen jogurttikastikkeen. Mainio lisuke hodareille!


Search