keväinen brunssi

Vappubrunssi

Aamiaisen ja lounaan yhdistävä brunssi sopii vapun rentoon tunnelmaan. Ruokaisten tarjottavien äärellä viihtyvät niin edellisiltana hieman pidempään juhlineet kuin aikaisin vappua vastaanottamaan heränneet.

Mitä tarjota vappubrunssilla?

  • Kokoa vapun brunssipöytä salaateista, suolaisista tarjottavista ja makeasta jälkiruoasta.
  • Salaatiksi sopivat ruokaisten vappusalaattien lisäksi esimerkiksi raikas Keisarinnan kvinoasalaatti ja hedelmäinen AURA salaatti.
  • Nakit, lihapullat ja silli ovat perinteisiä vapun pikkusuolaisia. Tarjoa niiden lisäksi vieraille juustoja ja meheviä suolaisia piirakoita, kuten kylmäsavulohipiirakkaa tai Välimeren kasvispiirakkaa.
  • Makeat herkut kruunaavat vappubrunssin. Itse tehdyt munkit ja muut perinteiset vappuleivonnaiset hurmaavat vieraat varmasti. Vadelmainen popcorn-juustokakku tai sitruunajuustokakku on näyttävä päätös brunssille.
  • Tarjoa juomana simaa ja raikasta boolia.

Vappubrunssi pelastaa päivän, kun sää ei suosi piknikkiä. Brunssille sopivat myös sellaiset ruoat, jotka eivät ole piknikillä parhaimmillaan, kuten raikkaat vihersalaatit ja näyttävät täytekakut. Pääosa brunssitarjottavista kannattaa kuitenkin valmistaa etukäteen, jotta vappupäivänä ehtii keskittyä nautiskeluun ilman turhaa kiirettä.

Vappubrunssin voi järjestää myös nyyttikestien hengessä kavereiden kanssa. Sovi silloin etukäteen, kuka huolehtii suolaisista tarjottavista, kuka makeista herkuista ja kuka juhlajuomista.

Energiatarpeesi