Vappubrunssi

Aamiaisen ja lounaan yhdistävä brunssi sopii vapun rentoon tunnelmaan. Ruokaisten tarjottavien äärellä viihtyvät niin edellisiltana hieman pidempään juhlineet kuin aikaisin vappua vastaanottamaan heränneet.

Brunssi-ideat viileän vappusään varalle

Vappubrunssi pelastaa päivän, kun sää ei suosi piknikkiä. Brunssi on oiva valinta myös fiinimpään vapun viettoon, sillä brunssille sopivat myös sellaiset ruoat, jotka eivät ole piknikillä parhaimmillaan, kuten raikkaat vihersalaatit, kauniiksi kootut pikkusuolaiset ja näyttävät täytekakut.

Pääosa brunssitarjottavista kannattaa kuitenkin valmistaa etukäteen, jotta vappupäivänä ehtii keskittyä nautiskeluun ilman turhaa kiirettä.

Mitä tarjota vappubrunssilla?

  1. Toivota vieraat tervetulleeksi kuohuvalla jäätelösoodalla.
  2. Kokoa vapun brunssipöytä salaateista, suolaisista tarjottavista ja makeasta jälkiruoasta.
  3. Tarjoa juomana simaa ja raikasta boolia.

Vappubrunssin salaatit

Ruokaisat salaatit maistuvat vappujuhlinnan lomassa. Ruokaisuutta salaatteihin tuovat juustot, kvinoa ja pasta.

Katso kaikki vappusalaatit

Vappubrunssin suolaiset tarjottavat

Nakit, lihapullat ja silli ovat perinteisiä vapun pikkusuolaisia. Tarjoa niiden lisäksi vieraille juustoja ja meheviä suolaisia piirakoita, kuten kylmäsavulohipiirakkaa tai Välimeren kasvispiirakkaa, jonka valmistuksessa voi oikaista kaupan valmiilla voitaikinalla.

Katso kaikki pikkusuolaiset
kaikki suolaiset piirakat

Vappubrunssin herkut ja jälkiruoat

Makeat herkut kruunaavat vappubrunssin. Itse tehdyt munkit ja muut perinteiset vappuleivonnaiset maistuvat aina. Hittiherkku cronut-munkki syntyy tavallisia munkkeja nopeammin ja saa täytteekseen vadelma- ja kinuskivaahtoa.

Makeat dippikastikkeet ja friikkipirtelö jäävät herkuttelijoiden mieleen.

Kaikki jälkiruoat

Vaikuttajayhteistyö: Jonnan vappuleipäset

"Kokeile munkkien sijaan vapun brunssitarjoiluihin helppoja ja herkullisia marjacurdilla höystettyjä leipiä! Valmista mustikka- ja vadelmacurdit ohjeen mukaan, anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.

Levitä paahdetun leivän päälle marjacurdia, banaanisiivuja ja tuoreita marjoja - koristele kookoshiutaleilla tai mintunlehdillä. Kokeile curdeja ja paahtoleipää myös Valio Keisarinna® juuston kanssa!"

Erityisesti mustikkacurdin ja banaanin yhdistelmä paahdetun leivän päällä on kokeilemisen arvoinen!
- Jonna Leppänen

Kakku kruunaa vappubrunssin

Juustokakku on näyttävä ja toivottu päätös brunssille. Mikä parasta, sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Popcorn-juustokakun juju on juhlaan sopivassa, karamellipopcornien kruunaamassa kakkupohjassa.

Kaikki juustokakut

Psst! Superhelppo valinta vappubrunssin jälkiruoaksi on jäätelöbuffet

Valio Jäätelöfabriikki jäätelöiden hurmaavat makumaailmat on valmiiksi mietitty. Ei muuta kuin kannet auki ja buffet on katettu!

Lue myös vinkit vappujuomien valintaan! Jos vappubrunssille osallistuu lapsia (tai lapsenmielisiä aikuisia), poimi tarjottavaa lasten vappusuosikeista!

Herkullista ja hauskaa vappubrunssia!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›