Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Välimeren kasvispiirakka

Kasvispiirakassa maistuu ihanat auringonkypsyttämät kasvikset. Pohjan voi halutessaan korvata kaupan valmiilla voitaikinalla.

Välimeren kasvispiirakka
Välimeren kasvispiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 200 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 1 ruukku rucolaa (kotimaista)
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 prk (180/280 g) latva-artisokkaa öljyssä
  • ½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • ½ pussia (à 150 g)
    Valio pizzajuusto raastetta
    Valmiiksi raastettu juusto tuo huolettomuutta ruoanlaittoon. Valio Pizzajuustoraaste sulaa hyvin pizzan päälle ja ruskistuu kauniisti…
    Valio pizzajuusto e150 g raaste
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® crème fraîchea
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ crème fraîche 12 % on ranskankerma kevyempään ja laktoosittomaan ruokavalioon. Raikas…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® crème fraîche 12 % 180 g laktoositon
  • 3 kananmunaa
  • ½ dl pinjansiemeniä

Pinnalle

  • 1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Taputtele taikina n. 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperille. Taittele siihen n. 1,5 cm:n korkuiset reunat, että täyte pysyy paremmin piirakan päällä.
  3. Huuhdo ja kuivaa rucola. Ota 1/4 sivuun koristeeksi pinnalle (valitse kauniita lehtien päitä). Hienonna loput ja ripota taikinapohjalle.
  4. Valuta salaattijuusto ja murustele pohjalle. Valuta latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokat 4 - 6 osaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraaste.
  5. Sekoita crème fraîche ja munat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
  6. Paista 200 asteessa uunin ala- / keskiosassa n. 30 min.
  7. Ennen tarjoilua: Leikkaa piirakka 3 x 4 -> 12 osaan tai 4 x 5 -> 20 osaan. Lisää pinnalle rucolaa ja pieniksi lohkoiksi leikattuja kirsikkatomaatteja.

Vinkki

Käytä itse tehdyn pohjan tilalla valmista, isoa voitaikinalevyä (n. 400 g). Sulata se pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse se ohuemmaksi, n. 35 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele ulkoreunat vedellä n. 4 cm:n leveydeltä. Nosta reunat 2 - 3 cm:n leveydeltä kaksinkerroin, että täyte pysyy paremmin piirakan päällä. Voit ostaa latva-artisokkaa myös antipastotuotteiden irtomyynnistä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 237 kcal
Proteiini 7,2 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 16,5 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,2 g
Suola 0,9 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search