Välimeren kasvispiirakka

Välimeren kasvispiirakka
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Välimeren kasvispiirakka

Välimeren kasvispiirakka

Kasvispiirakassa maistuu ihanat auringonkypsyttämät kasvikset. Pohjan voi halutessaan korvata kaupan valmiilla voitaikinalla.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

55 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

200 g
5 dl
vehnäjauhoja
½ dl
kylmää vettä

Täyte

1 ruukku
rucolaa (kotimaista)
1 prk (180 g)
1 prk (180 / 280 g)
latva-artisokkaa öljyssä
½ dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
½ pussia (à 150 g)
1 prk (200 g)
Valio Eila® kevyt crème fraîchea
3
kananmunaa
½ dl
pinjansiemeniä

Pinnalle

1 rasia (250 g)
kirsikkatomaatteja

Ohje

  1. Nypi pehmeä voi ja vehnäjauhot. Lisää vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi.
  2. Taputtele taikina n. 30 x 35 cm:n kokoiseksi levyksi uunipellille leivinpaperille. Taittele siihen n. 1,5 cm:n korkuiset reunat, että täyte pysyy paremmin piirakan päällä.
  3. Huuhdo ja kuivaa rucola. Ota 1/4 sivuun koristeeksi pinnalle (valitse kauniita lehtien päitä). Hienonna loput ja ripota taikinapohjalle.
  4. Valuta salaattijuusto ja murustele pohjalle. Valuta latva-artisokat ja aurinkokuivatut tomaatit. Leikkaa artisokat 4 - 6 osaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Levitä taikinapohjalle. Ripota päälle juustoraaste.
  5. Sekoita crème fraîche ja munat. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemenet.
  6. Paista 200 asteessa uunin ala- / keskiosassa n. 30 min.
  7. Ennen tarjoilua: Leikkaa piirakka 3 x 4 -> 12 osaan tai 4 x 5 -> 20 osaan. Lisää pinnalle rucolaa ja pieniksi lohkoiksi leikattuja kirsikkatomaatteja.
Vinkki

Vinkki

Käytä itse tehdyn pohjan tilalla valmista, isoa voitaikinalevyä (n. 400 g). Sulata se pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse se ohuemmaksi, n. 35 x 40 cm kokoiseksi suorakaiteeksi. Siirrä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Sivele ulkoreunat vedellä n. 4 cm:n leveydeltä. Nosta reunat 2 - 3 cm:n leveydeltä kaksinkerroin, että täyte pysyy paremmin piirakan päällä. Voit ostaa latva-artisokkaa myös antipastotuotteiden irtomyynnistä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
281 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
19 g
Rasva
19 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›