Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolainen struudeli

Lehtevän taikinakuoren sisällä on mausteinen kasvistäyte. Struudeli sopii suolaisen piiraan tavoin tarjoiltavaksi vaikka pikkujouluihin.

Suolainen struudeli
Suolainen struudeli

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 pkt (500 g) iso lehtitaikinalevy
  • 2 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 prk (380/230 g) esikeitettyjä kikherneitä valutettuina
  • 50 g (0,5 dl) aurinkokuivattuja tomaatteja suikaleina
  • 125 g babypinaattia
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg kananmunaa voiteluun
  • 1 tl pellavansiemeniä
  • ripaus unikonsiemeniä

Ohje

  1. Kauli sulanutta lehtitaikinaa kevyesti jauhotetulla pöydällä pituussuunnassa ohuemmaksi. Siirrä taikinalevy uunipellille leivinpaperin päälle.
  2. Hienonna sipulit ja kuullota niitä Oivariini rasvassa pannulla. Lisää pannulle mausteet, valutetut kikherneet ja aurinkokuivatut tomaatit. Kuullota hetki. Lisää pinaatit ja paista niin että ylimääräinen neste haihtuu. Ota pannu pois liedeltä ja lisää lopuksi salaattijuusto.
  3. Lusikoi täyte lehtitaikinalevyn keskelle. Taita reunat päälle ja nipistele päädyt kiinni. Käännä rulla sauma alaspäin pellille.
  4. Voitele munalla ja ripota pintaan siemenet. Paista uunin alaosassa 200 asteessa 25 min, kunnes taikina on kauniin ruskea ja kypsä. Tarjoile vähän jäähtyneenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 6,7 g
Hiilihydraatti 17,6 g
Rasva 19 g
Tyydyttynyt rasva 9 g
Ravintokuitu 2,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • kananmunaa
  • unikonsiemeniä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search