Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vegaaninen hummuspiirakka

Valmista arkeen tai juhlapöytään maistuva ja värikäs kasvispiirakka täysin vegaanisena, jolloin se maistuu myös kyseistä erityisruokavaliota noudattaville. Soseuta kikherneet mausteineen hummustahnaksi ja yhdistä juuston kaltaisen vegaanisen raasteen kanssa, niin saat mehukkaan täytteen piirakkaan.

Vegaaninen hummuspiirakka
Vegaaninen hummuspiirakka

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2⅔ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl polentasuurimoita
  • ¼ tl suolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ dl rypsiöljyä
  • 1½ dl kylmää vettä

Täyte

  • 150 g parsakaalia
  • 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
  • 1-2  valkosipulin kynttä
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • ¼ tl suolaa
  • 1 pussi (150 g)
    Valio Oddlygood® Veggie raastetta
    Valio Oddlygood® Veggie raaste on järisyttävän herkullinen kasvipohjainen vaihtoehto pizzan päälle, toasteihin, keittoihin ja kastikkeisiin.…
    Oddlygood® e150 g grated
  • 1-2  (à 65 g) vegaanista makkaraa
  • 6-8  miniluumutomaattia
  • 1-2 rkl oliiviviipaleita
  • ripaus suolaa ja pippuria myllystä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 0 kg oliiviöljyä

Pinnalle

  • 0 kg basilikan lehtiä

Ohje

  1. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää öljy ja vesi, sekoita taikinaksi. Taputtele taikina jauhotetuin käsin piirakkavuoan (esim. 22 x 28 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Paloittele parsakaali nupuiksi. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä 3 min. Valuta.
  3. Soseuta kikherneet liemineen, valkosipuli, sitruunamehu ja suola sauvasekoittimella. Lisää joukkoon Veggie raaste. Levitä seos piirakkapohjalle.
  4. Levitä päälle parsakaalit, viipaloidut vegaanimakkarat, puolitetut miniluumutomaatit ja oliivit.
  5. Rouhaise päälle suolaa ja pippuria myllystä. Ripottele pinnalle pinjansiemenet. Pirskota pinnalle öljyä.
  6. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 25 min, nosta lopuksi hetkeksi ylätasolle.
  7. Anna piirakan jäähtyä, jolloin täyte myös jähmettyy. Koristele basilikanlehdillä. Nauti raikkaan salaatin kanssa tai tarjoa buffetpöydässä.

Vinkki

Kuvan torttu on tehty 10 x 34 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Lisäksi ohjeesta riitti kahteen annospiirakkavuokaan.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 194 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 21,4 g
Rasva 9 g
Tyydyttynyt rasva 2,2 g
Ravintokuitu 3,1 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • basilikan lehtiä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search