Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

AURA parsakaali-pekonipiiras

Suolainen piirakka maistuu niin arkena, juhlissa kuin illanistujaisissa. Tämä piirakka valmistuu jopa ilman kananmunaa.

AURA parsakaali-pekonipiiras
AURA parsakaali-pekonipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl vehnäleseitä
  • ½ tl suolaa
  • 3 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 300 g parsakaalia
  • 1 pkt (140-170 g) pekonia
  • 2-3  (200 g) sipulia
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 1¼ dl
    Valio Keittiön ruokakermaa 15 %
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön ruokakerma 15 % 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 1 tl basilikaa
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl jauhettua mustapippuria

Pinnalle

  • 2 rkl pinjansiemeniä

Ohje

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja taikinan kuivat aineet kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Käytä myös parsakaalin varsi kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna.
  4. Keitä parsakaalipaloja suolalla maustetussa vedessä 3 - 4 min. Valuta.
  5. Hienonna pekoni ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  6. Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja paista hetki, kunnes sipuli hieman pehmenee. Nosta pannu liedeltä, lisää joukkoon crème fraîche, ruokakerma ja mausteet.
  7. Levitä ensin 2/3 parsakaalista piirakkapohjalle ja sitten viipaloitu AURA. Valuta pannusta pekoninen täyte päälle ja painele vielä pinnalle loput parsakaalit.
  8. Ripota päälle pinjansiemenet.
  9. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  10. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 227 kcal
Proteiini 6,8 g
Hiilihydraatti 11,2 g
Rasva 17 g
Tyydyttynyt rasva 8,9 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search