
Valmistusaika
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.75
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaPohja
-
100 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl vehnäleseitä
- ½ tl suolaa
- 3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 300 g parsakaalia
- 1 pkt (140-170 g) pekonia
- 2-3 (200 g) sipulia
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
-
1¼ dl
Valio ruokakermaaLaktoositon Valio ruokakerma sopii kaikkeen ruoanvalmistukseen ja suolaisiin leivonnaisiin. Ruokakerma kestää hyvin kuumennusta ja tuo…
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 1 tl basilikaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl jauhettua mustapippuria
Pinnalle
- 2 rkl pinjansiemeniä
Jaa resepti
Ohje
- Mittaa huoneenlämpöinen voi ja taikinan kuivat aineet kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi.
- Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
- Huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Käytä myös parsakaalin varsi kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna.
- Keitä parsakaalipaloja suolalla maustetussa vedessä 3 - 4 min. Valuta.
- Hienonna pekoni ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
- Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja paista hetki, kunnes sipuli hieman pehmenee. Nosta pannu liedeltä, lisää joukkoon crème fraîche, ruokakerma ja mausteet.
- Levitä ensin 2/3 parsakaalista piirakkapohjalle ja sitten viipaloitu AURA. Valuta pannusta pekoninen täyte päälle ja painele vielä pinnalle loput parsakaalit.
- Ripota päälle pinjansiemenet.
- Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
- Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
227 kcal
Proteiini
6,8 g
Hiilihydraatti
11,2 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
8,9 g
Ravintokuitu
1,4 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa