AURA parsakaali-pekonipiiras

AURA parsakaali-pekonipiiras

1 h
keskitaso
241 kcal / 100g
5
5

Suolainen piirakka maistuu niin arkena, juhlissa kuin illanistujaisissa. Tämä piirakka valmistuu jopa ilman kananmunaa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
3 dl
vehnäjauhoja
2 rkl
vehnäleseitä
½ tl
suolaa
3 rkl
kylmää vettä

Täyte

300 g
parsakaalia
1 pkt (140 - 170 g)
pekonia
2 - 3 (200 g)
sipulia
1 prk (200 g)
1 dl
1 pkt (170 g)
1 tl
basilikaa
¼ tl
suolaa
1 mm
jauhettua mustapippuria

Pinnalle

2 rkl
pinjansiemeniä

Ohje

  1. Mittaa huoneenlämpöinen voi ja taikinan kuivat aineet kulhoon. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi. Sekoita taikinaksi.
  2. Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Huuhtele parsakaali. Leikkaa kukinnot pienemmiksi paloiksi. Käytä myös parsakaalin varsi kuorittuna ja pieniksi paloiksi leikattuna.
  4. Keitä parsakaalipaloja suolalla maustetussa vedessä 3 - 4 min. Valuta.
  5. Hienonna pekoni ja leikkaa sipulit viipaleiksi.
  6. Ruskista pekoni pannulla. Lisää joukkoon sipuli ja paista hetki, kunnes sipuli hieman pehmenee. Nosta pannu liedeltä, lisää joukkoon crème fraîche, ruokakerma ja mausteet.
  7. Levitä ensin 2/3 parsakaalista piirakkapohjalle ja sitten viipaloitu AURA. Valuta pannusta pekoninen täyte päälle ja painele vielä pinnalle loput parsakaalit.
  8. Ripota päälle pinjansiemenet.
  9. Paista uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä.
  10. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
241 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
18 g
Suola
1,2 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
99 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)