Parsakaalipiiras

Parsakaalipiiras

Parsakaalipiiraassa voit käyttää joko tuoretta parsakaalia tai pakasteparsakaalia. Piirakkapohjan esipaisto varmistaa onnistuneen lopputuloksen. Nauti piiras esim. lounasruokana salaatin kanssa tai iltapalapiirakkana.

Ainekset6 annosta

6 annosta
3 dl
sämpyläjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
ripaus (1 maustemitallinen)
suolaa
¾ dl
¾ dl

Täyte

200 g
parsakaalia (pakaste tai tuore)
3
kananmunaa
1 prk (2,5 dl)
2 dl (n.100 g)
1/2 - 1 tl
oreganoa
½ tl
suolaa

Ohje

  1. Yhdistä kuivat aineet. Lisää Oivariini ja maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Taputtele voidellun piirasvuoan (halkaisija /sisämitta 25 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Keitä parsakaalit miedosti suolalla maustetussa vähässä vedessä melkein kypsiksi (pakastettua parsakaalia 2 - 3 min). Valuta ja jäähdytä.
  3. Nosta vuoka uunin alimmalle paistotasolle. Esipaista pohjaa 200 asteessa 10 min.
  4. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää kerma, juusto ja mausteet.
  5. Leikkaa parsakaalin isoimmat palat pienemmiksi ja laita esipaistetulle pohjalle.
  6. Kaada päälle kerma-munaseos.
  7. Paista uunin alaosassa 200 asteessa n. 25 min tai kunnes kypsä ja pinta on saanut väriä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
201 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g
Kalsium
167 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›