Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suolainen kesäkurpitsapiiras

Voitaikinapohjalle leivottu suolainen piiras on helppo valmistaa ja ihanan mehevä. Lehtevät reunat nousevat kesäkurpitsojen vierelle ja antavat kivaa ulkonäköä. Valmiista voitaikinasta piiras syntyy vikkelästi.

Suolainen kesäkurpitsapiiras
Suolainen kesäkurpitsapiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g voitaikinaa
  • ½ prk (à 200 g)
    Valio Viola® valkosipuli tuorejuustoa
    Valio Viola® valkosipuli on aromikas vaihtoehto leivän päälle ja se sopii hyvin myös keittoihin ja…
    Valio Viola® e200 g valkosipuli tuorejuusto laktoositon
  • 1 kesäkurpitsa
  • ½ prk (à 180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio salaattijuustot ovat kotimainen ja raikas vaihtoehto salaattiin ja ruuanlaittoon. Salaattijuustoa käytetään fetan tapaan, sen…
    Valio Keittiön salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon
  • 1 dl (50 g) saksanpähkinöitä
  • 1½ rkl oliiviöljyä
  • 0 kg mustapippuria myllystä
  • 0 kg sormisuolaa ripaus
  • 1 kananmuna

Ohje

  1. Kauli voitaikinalevy ohueksi leivinpaperin päällä. Siirrä uunipellille. Leikkaa taikinalevyyn terävällä veitsellä viillot sentin päähän ulkoreunoista, mutta älä leikkaa pohjaan saakka, vain kevyt viilto riittää. Näin taikina kohoaa uunissa reunoistaan ja täytteet jäävät keskelle.
  2. Levitä pohjalle, viillettyjen reunojen sisäpuolelle tuorejuustoa. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, juustohöylää apuna käyttäen. Levitä ohuet viipaleet limittäin tuorejuuston päälle. Murustele pinnalle salaattijuustoa ja lisää pähkinät. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Viimeistele sormisuolalla.
  3. Voitele piiraan reunat munalla.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes reunat ovat kohonneet ja kauniin ruskeat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 271 kcal
Proteiini 5 g
Hiilihydraatti 13,9 g
Rasva 21,7 g
Tyydyttynyt rasva 9,7 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search