Suolainen kesäkurpitsapiiras

Suolainen kesäkurpitsapiiras
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Suolainen kesäkurpitsapiiras

Suolainen kesäkurpitsapiiras

Voitaikinapohjalle leivottu suolainen piiras on helppo valmistaa ja ihanan mehevä. Lehtevät reunat nousevat kesäkurpitsojen vierelle ja antavat kivaa ulkonäköä. Valmiista voitaikinasta piiras syntyy vikkelästi.

Valmistusaika

Työaika
20 min
uunissa
25 min
Yhteensä
45 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
66 arvostelua

Ainekset6 annosta

6 annosta
500 g
voitaikinaa
½ prk (à 200 g)
1
kesäkurpitsa
½ prk (à 180 g)
1 dl
saksanpähkinöitä
1 ½ rkl
oliiviöljyä
mustapippuria myllystä
(ripaus)
sormisuolaa
1
kananmuna

Ohje

  1. Kauli voitaikinalevy ohueksi leivinpaperin päällä. Siirrä uunipellille. Leikkaa taikinalevyyn terävällä veitsellä viillot sentin päähän ulkoreunoista, mutta älä leikkaa pohjaan saakka, vain kevyt viilto riittää. Näin taikina kohoaa uunissa reunoistaan ja täytteet jäävät keskelle.
  2. Levitä pohjalle, viillettyjen reunojen sisäpuolelle tuorejuustoa. Siivuta kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, juustohöylää apuna käyttäen. Levitä ohuet viipaleet limittäin tuorejuuston päälle. Murustele pinnalle salaattijuustoa ja lisää pähkinät. Pirskottele pinnalle oliiviöljyä ja mustapippuria myllystä. Viimeistele sormisuolalla.
  3. Voitele piiraan reunat munalla.
  4. Paista 200 asteessa n. 25 min, kunnes reunat ovat kohonneet ja kauniin ruskeat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
300 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.