Makea kesäkurpitsapiirakka

Makea kesäkurpitsapiirakka
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Makea kesäkurpitsapiirakka

Makea kesäkurpitsapiirakka

Porkkanakakku on monien suosikkileivonnainen, mutta kesäkurpitsasta samaan tapaan valmistuva hennon sitruunainen piirakka voisi olla tämän vuoden haastaja. Kuorrutuksen makua ja rakennetta voi helposti varioida esim. sitruunarahkalla tai -tuorejuustolla.

Valmistusaika

Työaika
20 min
jäähdytys
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 50 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset12 palaa

12 palaa

Pohja

2 ½ dl
2 dl
sokeria
4 dl (200 g )
hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
4
kananmunaa
1
sitruunan kuori ja ½ dl mehua
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta

Kuorrute

2 prk (à 200 g)
2 dl

Koristelu

( syötäviä kukkia )
kesäkurpitsaa lastuina
mantelilastuja

Ohje

  1. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon, sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Kaada taikina leivinpaperoituun tasapohjaiseen uunivuokaan (n. 20 x 30 cm).
  3. Paista kakku uunin alaosassa 175 asteessa 30 min tai kunnes kypsä. Anna kakun jäähtyä.
  4. Mittaa kulhoon rahka ja kerma. Vaahdota sähkövatkaimella.
  5. Levitä kuorrute hyvin jäähtyneen kakun päälle.
  6. Lisää halutessasi koristeeksi syötäviä kukkia, uunikuivattuja kesäkurpitsaviipaleita, mantelilastuja ja sitruunan kuorta.
  7. Kesäkurpitsaviipaleiden kuivatus

  8. Leikkaa kesäkurpitsa mahdollisimman ohuksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele päälle halutessasi tomusokeria. Kuivaa uunissa 75 asteessa luukku raollaan n. 1 ½ h.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
282 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.