Kesäkurpitsakakku

Kesäkurpitsakakku

Valloittava kakku on kostea, raikas ja näyttävä. Sitruunan raikkaus ja kesäkurpitsan tuoma mehukkuus ovat tämän kakun makumaailmaa. Kuorrutus on muunnos monille tutusta porkkanakakkukuorrutuksesta.

Ainekset12 annosta

12 annosta
350 g (keltaista)
kesäkurpitsaa
1
sitruuna
3 dl
sokeria
1 ½ dl
3
kananmunaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 rkl (3 tl)
leivinjauhetta

Vuokaan

n. 1 rkl
n. 1 rkl
korppujauhoja

Täyte

2 prk (à 200 g)
2 dl

Kuorrutus

1 prk (250 g)
1 prk (200 g)
1 ½ dl
tomusokeria

Koristeluun

pikkumarenkeja ja syötäviä kukkia

Ohje

  1. Jos haluat tehdä kurpitsakiehkuroita koristelua varten, katso ensin vinkki.
  2. Raasta kurpitsa puolikarkealla raastinterällä. Jos käytät vihreää kesäkurpitsaa, kuori ensin pois vihreä pintakerros. Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu (n. 3 rkl).
  3. Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kesäkurpitsa- ja sitruunakuoriraaste, sitruunamehu ja Oivariini.
  5. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää jauhoseos taikinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ø 23 cm. Alumiinisessa vuoassa kakun pinnasta tulee vaaleampi, pinnoitetussa tummempi.
  7. Paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 55 - 60 min tai kunnes kakun reunat irtoavat kakkuvuoasta. Anna kakun jäähtyä varttitunti ennen kumoamista. Jäähdytä hyvin (esim. jääkaapissa).
  8. Leikkaa kakku kolmeksi levyksi.
  9. Täyte ja kuorrutus

  10. Vaahdota kerma ja 2 prk sitruunarahkaa jämäkäksi vaahdoksi. Täytä sillä kakun välit ja nosta kansilevy päälle.
  11. Yhdistä Koskenlaskija Ruoka ja sitruunarahka kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri, sekoita huolellisesti.
  12. Valuta kuorrutus kakun päälle levitä ja tasoita. Kakku kannattaa siirtää heti tarjoilulautaselle, koska kun kuorrutus tekeytyy, se vaurioituu helposti alareunasta siirrettäessä.
  13. Anna kakun tekeytyä kuvun alla seuraavaan päivään. Koristele.

Vinkki

Ota sitruunakuoriraudalla kesäkurpitsan kuoresta kiehukuroita. Laita ne vedellä kostutetun talouspaperin ja kelmun alle jääkaappiin. Käytä niitä kakun koristeena.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
14 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
72 mg
D-vitamiini
2 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)