Värikäs kasvispiirakka

Värikäs kasvispiirakka

1 h 40 min
keskitaso
137 kcal / 100g
4
0

Tästä kasvispiirakasta riittää syötävää isommallekin porukalle. Piiras kannattaa tarjota samana päivänä, kun se valmistetaan, sillä se on parhaimmillaan tuoreena.

Ainekset

1 uunipannullinen

Pohja

2 dl
vettä
25 g
hiivaa
½ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa tai meiramia
½ dl
5 dl
vehnäjauhoja

Täyte

½ l (200 g)
tuoreita sieniä
1
purjo
4
valkosipulin kynttä
1 rkl
2
porkkanaa raastettuna
1 (400 g)
kesäkurpitsa
1
punainen paprika
1 pkt (250 g)
2
kananmunaa
1 tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rkl
oreganoa tai meiramia

Ohje

  1. Valmista pohja. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää mausteet ja voi sekä osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperille pannulle. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Pilko sienet, viipaloi purjo, hienonna valkosipuli, raasta porkkanat ja suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista niitä voissa pannulla, kunnes neste on hieman haihtunut. Lisää paloiteltu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä.
  4. Sekoita joukkoon munat ja mausteet. Levitä kasvisseos kohonneelle pohjalle ja paista 250 asteessa n. 15 - 20 min. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
137 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
6 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)