Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Värikäs kasvispiirakka

Tästä kasvispiirakasta riittää syötävää isommallekin porukalle. Piiras kannattaa tarjota samana päivänä, kun se valmistetaan, sillä se on parhaimmillaan tuoreena.

Värikäs kasvispiirakka
Värikäs kasvispiirakka

Ainesosat

uunipannullinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 2 dl vettä
  • 25 g hiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa tai meiramia
  • ½ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 5 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • ½ l (200 g) tuoreita sieniä
  • 1 purjo
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 porkkanaa raastettuna
  • 1 (400 g) kesäkurpitsa
  • 1 punainen paprika
  • 1 pkt (250 g)
    Valio Koskenlaskija® viherpippuri sulatejuusto
    Valio Koskenlaskija® sulatejuusto on klassikko, jonka voimakkaan juustoisella maulla on ollut vahva vaikutus jo vuodesta…
    Valio Koskenlaskija® e250 g viherpippuri sulatejuusto laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa tai meiramia

Ohje

  1. Valmista pohja. Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää mausteet ja voi sekä osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Alusta joukkoon loput jauhot ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota hyvin liinan alla.
  2. Kauli taikina uunipannun kokoiseksi ja nosta leivinpaperille pannulle. Peitä liinalla ja anna kohota täytteen valmistamisen ajan.
  3. Pilko sienet, viipaloi purjo, hienonna valkosipuli, raasta porkkanat ja suikaloi kesäkurpitsa ja paprika. Paista niitä voissa pannulla, kunnes neste on hieman haihtunut. Lisää paloiteltu juusto ja sekoita, kunnes juusto on sulanut. Ota pannu levyltä ja anna hieman jäähtyä.
  4. Sekoita joukkoon munat ja mausteet. Levitä kasvisseos kohonneelle pohjalle ja paista 250 asteessa n. 15 - 20 min. Leikkaa hieman jäähtyneenä paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 129 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 12,8 g
Rasva 5,8 g
Tyydyttynyt rasva 2,1 g
Ravintokuitu 1,5 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search