Sieni-pekonipiirakka

Sieni-pekonipiirakka

Suolainen piirakka syntyy rennosti ilman vuokaa, kun taittelet taikinareunan piirakan kanneksi.

Ainekset8 annosta

8 annosta

Pohja

100 g
2 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1 dl (50 g)
1
kananmuna

Täyte

250 g
herkkusieniä
1 pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
1 prk (150 g)
2 rkl
timjamia tai lehtipersiljaa hienonnettuna
2 dl (100 g)
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja hienoksi raastettu juusto. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Viipaloi sienet ja pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kaikki kylmään pannuun ja kuumenna. Pekonin rasvaa sulaa pikkuhiljaa pannuun ja pekonista tulee rapeaa. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi crème fraîche, timjami ja juustoraaste. Nosta pannu sivuun.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 30 cm pitkäksi soikioksi. Leikkaa soikion kummallekin sivulle nauhat koko matkalle 1,5 cm:n etäisyydelle toisistaan. Jätä taikinan keskusta ehjäksi.
  5. Levitä täyte taikinan keskiosaan. Taittele nauhat vuoron perään kummaltakin reunalta täytteen päälle. Voitele munalla.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
258 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,0 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›