Sieni-pekonipiirakka

Sieni-pekonipiirakka

55 min
keskitaso
257 kcal / 100g
3
6

Suolainen piirakka syntyy rennosti ilman vuokaa, kun taittelet taikinareunan piirakan kanneksi.

Ainekset

8 annosta

Pohja

100 g
2 dl
vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1 dl (50 g)
1
kananmuna

Täyte

250 g
herkkusieniä
1 pkt (170 g)
pekonia
1
sipuli
1 prk (150 g)
2 rkl
timjamia tai lehtipersiljaa hienonnettuna
2 dl (100 g)
¼ tl
suolaa
mustapippuria myllystä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Nypi kylmä voi ja vehnäjauhot tasaiseksi murumaiseksi seokseksi. Lisää suola ja hienoksi raastettu juusto. Sekoita.
  2. Lisää lopuksi muna ja sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan.
  3. Viipaloi sienet ja pekoni. Kuori ja hienonna sipuli. Laita kaikki kylmään pannuun ja kuumenna. Pekonin rasvaa sulaa pikkuhiljaa pannuun ja pekonista tulee rapeaa. Sekoittele välillä. Lisää lopuksi crème fraîche, timjami ja juustoraaste. Nosta pannu sivuun.
  4. Kauli taikina leivinpaperin päällä n. 30 cm pitkäksi soikioksi. Leikkaa soikion kummallekin sivulle nauhat koko matkalle 1,5 cm:n etäisyydelle toisistaan. Jätä taikinan keskusta ehjäksi.
  5. Levitä täyte taikinan keskiosaan. Taittele nauhat vuoron perään kummaltakin reunalta täytteen päälle. Voitele munalla.
  6. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 25 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
257 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
20 g
Suola
1,0 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
127 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (6)

Nimetön23.8.2018 kello 18:11
Pakko ihmetellä kommenttia ettei rahka kestäisi uunikuumennusta koska iän kaiken on tehty rahkavoitaikinaa tämän tyyppisiin leivonnaisiin
ValioAnna Koekeittiöltä11.11.2016 kello 15:10
Hei, säilykeherkkusieniä voi käyttää hyvin valutettuina.
Mikkokokki10.11.2016 kello 19:03
Moi! Meneeköhän liian vetiseksi, jos herkkusienet ovat säilykkeitä (suolaliemessä)?