Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio

Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Kesäkurpitsa ja juusto mehevöittävät tätä keliaakikolle sopivaa vuokaleipää.

Valmistusaika

Työaika
15 min
uunissa
40 min
kohotus
40 min
Yhteensä
1 h 35 min

Vaikeustaso

Kokenut leipoja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mita muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

00 arvostelua

Ainekset1 vuokaleipä

1 vuokaleipä
3 ½ dl (175 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
100 g
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Sunnuntai

Pinnalle

n. 3/4 dl

Ohje

  1. Sekoita keskenään kesäkurpitsaraaste ja lämmin maito. Lisää hiiva, suola, rasva, juustoraaste ja jauhot. Sekoita tasaiseksi hyvin vaivaten.
  2. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 min eli n. kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan.
  4. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min tai kunnes kypsä.
  5. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile voin kanssa.
  6. KESÄKURPITSA-JUUSTOLEIPÄ (tavallinen)

  7. Jos haluat tehdä tavallisen kesäkurpitsaleivän gluteenittoman sijasta, käytä gluteenittoman jauhoseoksen tilalla 5 dl vehnäjauhoja ja 2,5 dl sämpyläjauhoja. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›