Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

1 h 35 min
keskitaso
215 kcal / 100g
1
4

Kesäkurpitsa ja juusto mehevöittävät tätä keliaakikolle sopivaa vuokaleipää.

Ainekset

1 vuokaleipä
3 ½ dl (175 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
100 g
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Sunnuntai

Pinnalle

n. 3/4 dl

Ohje

  1. Sekoita keskenään kesäkurpitsaraaste ja lämmin maito. Lisää hiiva, suola, rasva, juustoraaste ja jauhot. Sekoita tasaiseksi hyvin vaivaten.
  2. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 min eli n. kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan.
  4. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min tai kunnes kypsä.
  5. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile voin kanssa.
  6. KESÄKURPITSA-JUUSTOLEIPÄ (tavallinen)

  7. Jos haluat tehdä tavallisen kesäkurpitsaleivän gluteenittoman sijasta, käytä gluteenittoman jauhoseoksen tilalla 5 dl vehnäjauhoja ja 2,5 dl sämpyläjauhoja. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Suola
0,8 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
252 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (4)

Nimetön29.8.2016 kello 21:18
Mikä meni vikaan. Pistinkö liian vähän jauhoja? Leivästä tuli sisältä tahmea, vaikka paistoin 1 tunnin. Juusto laskeutui leivän alaosaan. rj
minnaj9.3.2015 kello 10:00
Voiko hiivan korvata jollakin?
Marke Koekeittiöltä24.9.2014 kello 15:35
Samalla ohjeella voi tehdä tavallisen kesäkurpitsaleivän. Jauhojen määrä on hiukan suurempi. Käytä siihen gluteenittoman jauhoseoksen sijasta 5 dl vehnäjauhoja ja 2,5 dl sämpyläjauhoja. Valmista muuten samaan tapaan.