Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Gluteeniton kesäkurpitsa-juustoleipä

Kesäkurpitsa ja juusto mehevöittävät tätä keliaakikolle sopivaa vuokaleipää.

1 h 35 min
keskitaso
215 kcal / 100g
0

Ainekset1 vuokaleipä

1 vuokaleipä
3 ½ dl (175 g)
kesäkurpitsaa raastettuna
2 ½ dl
25 g
hiivaa
1 tl
suolaa
2 rkl
100 g
5 dl
gluteenitonta jauhoseosta , esim. Sunnuntai

Pinnalle

n. 3/4 dl

Ohje

  1. Sekoita keskenään kesäkurpitsaraaste ja lämmin maito. Lisää hiiva, suola, rasva, juustoraaste ja jauhot. Sekoita tasaiseksi hyvin vaivaten.
  2. Anna kohota lämpimässä paikassa n. 40 min eli n. kaksinkertaiseksi.
  3. Kaada taikina voideltuun, suorakaiteen muotoiseen 1,5 litran vetoiseen leipävuokaan.
  4. Ripottele pintaan juustoraaste. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. 40 min tai kunnes kypsä.
  5. Anna jäähtyä ennen kumoamista. Tarjoile voin kanssa.
  6. KESÄKURPITSA-JUUSTOLEIPÄ (tavallinen)

  7. Jos haluat tehdä tavallisen kesäkurpitsaleivän gluteenittoman sijasta, käytä gluteenittoman jauhoseoksen tilalla 5 dl vehnäjauhoja ja 2,5 dl sämpyläjauhoja. Valmista muuten samaan tapaan.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
215 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
8 g
Tyydyttynyt rasva
3 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,8 g
Kalsium
252 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›