Suolainen punajuurikakku

Suolainen punajuurikakku

Maukkaaseen rahkavoitainaan tehty ruokaisa juureskakku on hyvä valinta illanistujaisiin tai juhlapöydän suolaiseksi piirakaksi. Kakku on maukas sellaisenaan, mutta AURA juuston ystävä voi lisätä AURA viipaleilla maun uuden ulottuvuuden.

Ainekset14 annosta

14 annosta
125 g
½ prk (à 250 g)
2 dl
vehnäjauhoja
½ dl
ruisjauhoja
½ tl
suolaa
½ tl
leivinjauhetta

Täyte

250 g
porkkanaa
300 g
sipulia
1 - 2 rkl
½ tl
suolaa
½ tl
rouhittua mustapippuria
1 rasia (200 g)
400 g
etikkapunajuuria
½ prk (à 250 g)
1 prk (200 g)
3
kananmunaa
1 tl
suolaa

Lisäksi AURA juuston ystäville

1 pkt (170 g)
50 - 75 g
salaattisekoitusta
n. 1 rkl
valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Pohja

  2. Sekoita pehmeä voi ja maitorahka. Lisää kuivat aineet seoksena.
  3. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Pingota leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan (Ø 23 - 24 cm) pohjan reunojen väliin.
  4. Taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille n. 3 cm:n korkeuteen.
  5. Täyte

  6. Kuori porkkanat. Raasta karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipulit.
  7. Kuullota porkkaraastetta ja sipulia voissa kunnes ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tuorejuusto, sekoita tasaiseksi. Nosta pannu liedeltä.
  8. Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Lisää pannulle.
  9. Sekoita maitorahka, kermaviili, munat ja suola. Sekoita kasvistäytteeseen.
  10. Kaada täyte kakkuvuokaan. Paista uunin alaosassa 175 asteessa 50 min.
  11. Tarjoa sellaisenaan tai päällystä AURA viipaleilla, salaattisekoituksella ja balsamicokastikkeella.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
164 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
1,1 g
Kalsium
70 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)