Vegaaninen pinaatti-perunapiirakka

Vegaaninen pinaatti-perunapiirakka
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vegaaninen pinaatti-perunapiirakka

Vegaaninen pinaatti-perunapiirakka

Hyödynnä pakastealtaan esikäsiteltyjä raaka-aineita ja valmista ruokaisa piirakka pakastepinaatista ja -perunamuusiaineksista. Tämä piirakka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin, sillä sen rakenne tekeytyy vielä kypsennyksen jälkeen.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 5 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset10 palaa

10 palaa

Pohja

2 ½ dl
sämpyläjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
¼ tl
suolaa
½ dl
ruokaöljyä
50 g
pakasteperunamuusiaineksia , esim. Oolannin
¾ dl
vettä

Täyte

200 g
pakastepinaattia sulatettuna
150 g
pakasteperunamuusiaineksia
1 prk (200 g)
1 pussi (150 g)
1
sitruunan kuori raastettuna
1 rkl (puristettua)
sitruunamehua
1 ruukku
basilikaa hienonnettuna
¾ tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
½ tl
sokeria

Pinnalle

1 ½ rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulin kynsi
ripaus
suolaa
150 g
kesäkurpitsaa
½ dl
siemensekoitusta

Tarjoiluun

valmista balsamicokastiketta

Ohje

  1. Laita ensin täytteenseen tuleva sulatettu pakastepinaatti siivilään valumaan. Aseta uuni 200 asteeseen.
  2. Valmista pohja sekoittamalla jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää öljy, perunamuusihiutaleet ja vesi. Sekoita ja vaivaa käsin taikinaksi.
  3. Painele taikina piirakkavuoan (ø 26 cm) pohjalle ja reunoille.
  4. Yhdistä täytteen ainekset kulhossa. Levitä piirakkapohjalle.
  5. Sekoita öljy, puristettu valkosipuli ja ripaus suolaa kulhossa. Leikkaa kesäkurpitsasta kuorimaveitsellä pitkiä viipaleita.
  6. Pyörittele kesäkurpitsat valkosipuliöljyssä. Painele viipaleet kierteisesti piirakan pinnalle. Ripottele päälle siemenet.
  7. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 35 min. Anna jäähtyä huolellisesti.
  8. Tarjoa piirakka sellaisenaan tai balsamicokastikkeen kanssa.
Vinkki

Vinkki

Piirakan rakenne tekeytyy parhaimmilleen yön yli säilytyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
179 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
14 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,9 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.