Juusto-pinaattipiiras

Juusto-pinaattipiiras

1 h 50 min
keskitaso
149 kcal / 100g
5
6

Pinaatti-juustopiiras sopii tarjottavaksi yhdessä salaatin kanssa maukkaana pikkusuolaisena tai illanistujaisissa.

Ainekset

8 annosta

Pohja

1 dl
vettä
¼ pkt
hiivaa
¼ tl
suolaa
1 rkl
oreganoa
1 rkl
2 ½ dl
vehnäjauhoja

Täyte

1
sipuli
3
valkosipulin kynttä
150 g
pinaattia tai nokkosta ryöpättynä
1 rkl
2 dl
1 dl
3
kananmunaa
1 ½ rkl
oreganoa
½ tl
mustapippurirouhetta
1 prk (180 g)

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet ja Oivariini. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli tai taputtele pyöreäksi, halkaisijaltaan n. 26 - 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi. Nosta taikina vuokaan ja levitä sitä myös vuoan reunoille. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista ryöpättyä pinaattia tai nokkosta ja sipulia Oivariini rasvassa, kunnes sipuli hiukan pehmenee.
  4. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset, viimeisenä valutettu ja paloiteltu juusto. Kaada täyte taikinapohjalle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Pinaatin tai nokkosen ryöppäys: Kiehauta pinaatti tai nokkoset runsaassa vedessä, siivilöi, purista liika neste pois ja hienonna.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
149 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
12 g
Rasva
8 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
108 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)