Siirry sisältöön
Juusto-pinaattipiiras

Juusto-pinaattipiiras

Pinaatti-juustopiiras sopii tarjottavaksi yhdessä salaatin kanssa maukkaana pikkusuolaisena tai illanistujaisissa.

Juusto-pinaattipiiras

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 1 dl vettä
  • ¼ pkt hiivaa
  • ¼ tl suolaa
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulin kynttä
  • 150 g pinaattia tai nokkosta ryöpättynä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 2 dl
    Valio turkkilaista jogurttia
    Paksu ja täyteläinen Valio turkkilainen jogurtti laktoositon sopii erinomaisesti ruoanvalmistukseen, kuten kastikkeisiin, täytteisiin ja jälkiruokiin.…
    Valio turkkilainen jogurtti 400 g laktoositon
  • 1 dl
    Valio kevytmaitoa
    Valio vapaan lehmän kevytmaito tulee tiloilta, joissa lehmät saavat liikkua, mennä syömään ja levätä vapaasti…
    Valio vapaan lehmän kevytmaito 1 l
  • 3 kananmunaa
  • 1½ rkl oreganoa
  • ½ tl mustapippurirouhetta
  • 1 prk (180 g)
    Valio Keittiön salaattijuustokuutioita
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio salaattijuusto kuutiot 180 g laktoositon

Ohje

  1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, mausteet ja Oivariini. Lisää jauhot ja alusta taikina kimmoisaksi. Anna taikinan nousta liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja kauli tai taputtele pyöreäksi, halkaisijaltaan n. 26 - 28 cm:n piirasvuokaan sopivaksi. Nosta taikina vuokaan ja levitä sitä myös vuoan reunoille. Anna taikinan kohota liinan alla täytteen valmistamisen ajan.
  3. Hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista ryöpättyä pinaattia tai nokkosta ja sipulia Oivariini rasvassa, kunnes sipuli hiukan pehmenee.
  4. Ota pannu levyltä ja sekoita joukkoon täytteen muut ainekset, viimeisenä valutetut juustokuutiot. Kaada täyte taikinapohjalle vuokaan.
  5. Paista 200 asteessa n. 40 min. Tarjoa salaatin kanssa.

Vinkki

Pinaatin tai nokkosen ryöppäys: Kiehauta pinaatti tai nokkoset runsaassa vedessä, siivilöi, purista liika neste pois ja hienonna.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 143 kcal
Proteiini 6,5 g
Hiilihydraatti 11,5 g
Rasva 7,6 g
Tyydyttynyt rasva 3,1 g
Ravintokuitu 1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search