Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Churrot uunissa

Valmista helpot churrot uunissa ilman rasvan käryä. Viimeistele uunichurrot suklaakastikkeella ja suolahipuilla.

Churrot uunissa
Churrot uunissa

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2½ dl vettä
  • 75 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunia

Pinnalle

  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kanelia

Suklaakastike

  • 200 g tummaa suklaata
  • ½ dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 1 rkl
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Lisäksi

  • 0 kg sormisuolaa

Ohje

  1. Yhdistä vesi, voi, sokeri ja suola kattilassa. Kiehauta seos.
  2. Siirrä kattila pois liedeltä. Lisää jauhot yhdellä kertaa nuolijalla samalla sekoittaen. Sekoita, kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo.
  3. Riko kananmunat erilliseen kulhoon. Lisää kananmunat yksitellen jäähtyneeseen taikinaan ja sekoita taikina tasaiseksi esimerkiksi sähkövatkaimen taikinakoukuilla.
  4. Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota taikinasta kapeita noin 15 cm pitkiä tankoja. Katkaise tangot saksilla.
  5. Paista churroja 220 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kullanruskean paistovärin.
  6. Sulata voi. Yhdistä sokeri ja kaneli kulhossa. Sipaise churrojen pintaan kevyesti voisulaa ja pyöräytä ne kaneli-sokerissa.
  7. Valmista suklaakastike. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää joukkoon kerma. Kuumenna, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää joukkoon voi.
  8. Dippaa churrojen toinen pää suklaakastikkeeseen ja ripottele pintaan suolaa. Anna suklaakuorrutteen jähmettyä hetki ennen tarjoilua. Voit myös tarjota dipin erikseen.

Katso lisää reseptejä


Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 322 kcal
Proteiini 4,3 g
Hiilihydraatti 33,4 g
Rasva 18,8 g
Tyydyttynyt rasva 10,2 g
Ravintokuitu 1,6 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • sormisuolaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search