Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Peltilihapiirakka

Runsastäytteinen lihapiirakka on riittoisa pikkusuolainen tai lounas. Pellillisestä riittää syötävää useammalle kymmenelle, mutta osan piirakasta voi hyvin myös pakastaa myöhempää tarvetta varten. Piirakan makumaailma on mieto, mutta maukas.

Peltilihapiirakka
Peltilihapiirakka

Ainesosat

uunipellillinen

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 500 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 7½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rasia (500 g)
    Valio maitorahkaa
    Valio laktoositon maitorahka on raikas, rasvaton ja proteiinipitoinen välipala sellaisenaan tai vaikkapa marjojen kanssa. Maitorahkasta…
    Valio maitorahka 500 g laktoositon

Täyte

  • 4 dl puuroriisiä
  • 2 dl vettä
  • 4 dl
    Valio Kiehu® maitojuomaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön Kiehu® maitojuoma 1 l
  • ½ tl suolaa
  • 1¼ kg vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 6 valkosipulin kynttä
  • 2 isoa sipulia
  • 2 tuoretta chiliä
  • 15 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 3 rkl pizzamaustetta tai muuta kuivattua yrttiä
  • 2 tl suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Voiteluun

  • 0 kg kananmunaa

Ohje

  1. Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei riisit tartu kattilan pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
  3. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja chili pannulla voissa. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  4. Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. ½ cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  5. Paista piirakka 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 222 kcal
Proteiini 9,4 g
Hiilihydraatti 16,8 g
Rasva 12,9 g
Tyydyttynyt rasva 7,2 g
Ravintokuitu 0,9 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustapippuria myllystä
  • kananmunaa
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search