Peltilihapiirakka

Peltilihapiirakka

1 h 10 min
keskitaso
222 kcal / 100g
5
6

Runsastäytteinen lihapiirakka on riittoisa pikkusuolainen tai lounas. Pellillisestä riittää syötävää useammalle kymmenelle, mutta osan piirakasta voi hyvin myös pakastaa myöhempää tarvetta varten. Piirakan makumaailma on mieto, mutta maukas.

Ainekset

1 uunipellillinen
500 g
7 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 prk (à 250 g)

Täyte

4 dl
puuroriisiä
2 dl
vettä
4 dl
½ tl
suolaa
1 ¼ kg
vähärasvaista naudan jauhelihaa
6
valkosipulin kynttä
2
isoa sipulia
2
tuoretta chiliä
1 rkl
3 rkl
pizzamaustetta tai muuta kuivattua yrttiä
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria myllystä

Voiteluun

kananmunaa

Ohje

  1. Nypi voi ja keskenään sekoitetut jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikina suorakaiteeksi ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa sen aikaa kun valmistat täytteen.
  2. Laita riisit kiehuvaan veteen. Sekoita. Keitä n. 3 min. Lisää maito. Anna kiehua hiljalleen kypsäksi. Sekoita välillä, ettei riisit tartu kattilan pohjaan. Jäähdytä ja mausta suolalla.
  3. Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit ja chili pannulla voissa. Mausta. Jäähdytä. Yhdistä täytteen aineet. Sekoita hyvin.
  4. Puolita piirakkataikina. Kauli toisesta palasta uunipannun pohjan kokoinen, n. ½ cm:n paksuinen levy. Nosta se leivinpaperille uunipannulle. Levitä päälle täyte. Nosta päälle kansilevy. Taita reunat piirakan alle. Voitele munalla. Pistele haarukalla.
  5. Paista piirakka 200 asteessa uunin alaosassa n. 40 min.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
222 kcal
Proteiini
9 g
Hiilihydraatit
17 g
Rasva
13 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
30 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)