Vappupiknik

Rento piknik kokoaa yhteen ystävät ja vapun parhaat herkut. Pakkaa vapun piknikkoriin ruokaisia salaatteja, patonkia ja tuorejuustoa, pikkusuolaisia, simaa ja makeita vappuleivonnaisia.

Vappuna kaivetaan esiin piknikviltit ja herkutellaan yhdessä. Tarjottavat kannattaa valmistaa hyvissä ajoin valmiiksi, jotta vappupäivänä ehtii keskittyä nautiskeluun ilman turhaa kiirettä.

Parhaat piknik-eväät

Helpoimmillaan vappupiknik syntyy muutamasta täyttävästä vappusalaatista, tuoreista hedelmistä, patongista ja tuorejuustoista.

Piknikin suolaiset ruoat

Piknikille voi leipoa myös suolaisen piirakan, kuten kylmäsavulohipiiraan. Jos piknik-porukka on iso, on piirakkaa helppo leipoa kerralla pellillinen ja pakata piirakanpalat purkkiin kerroksittain, leivinpaperilla eroteltuina.

Vappuna maistuvat myös erilaiset pikkusuolaiset, kuten hauskat nakkipiilot tai mehevästi tuunatut croissantit. Suolaiset muffinssit valmistuvat käden käänteessä aineet yhdistämällä ja antamalla uunin tehdä tehtävänsä.

Fiinimpi, mutta ihanan helppo eväs piknikille ovat basilika-mansikkabagelit, joissa yhdistyvät makeat mansikat ja basilikan makuinen tuorejuusto – voiko ihanammin kevät enää alkaa?

Vappupiknikin herkut

Panosta piknikillä myös makeisiin herkkuihin. Munkit kuuluvat luonnollisesti vappuun ja ne kulkeutuvat helposti paikalle kannellisessa rasiassa. Vadelma-kinuskimunkit valmistuvat helposti valmiista croissant-taikinasta ja ne kätkevät väliinsä tuorejuustovaahtoa. Omiin vuokiin leivotut mini mudcaket on helppo ottaa mukaan. Nopeasti valmistuvat cake popsit ilahduttavat niin tikkuihin työnnettyinä kuin makeina, suuhun sujahtavina palleroina.

Kaikki vapun leivonnaiset

Piknikjuomat

Vappupiknikillä juomana maistuu sima tai kuohuviinistä ja tuoremehusta sekoitettu hedelmäbellini. Jos siman teko unohtui, valmistuu sima-juoma myös vartissa ennen piknikkiä.

Mitä mukaan vappupiknikille?

Piknikeväät kannattaa valmistaa ja leikata annospaloiksi etukäteen, jotta piknikillä voi keskittyä yhdessäoloon ja ruoasta nauttimiseen. Pakkaa mukaan myös seuraavan muistilistan asiat, niin piknik sujuu mukavasti.

  1. Ruokailuvälineet, servietit, lautaset ja mukit sekä ottimet salaatille
  2. Piknikviltti. Toukokuinen maa on usein kylmä ja kostea, joten viltin alle kannattaa varata myös eristävä muovipressu.
  3. Lämmintä vaatetta, jottei viltillä istuessa tule vilu
  4. Vappumieltä, ilmapalloja, serpentiiniä
  5. Pussi roskille

Vinkki: huonon sään yllättäessä piknikkiä voi viettää myös sisätiloissa.

Onnistunut vappupiknik yhdessä

Vappupiknikin tarjoilut rakennetaan usein yhdessä ystävien kanssa nyyttikestihengessä. Kannattaa sopia hyvissä ajoin, kuka tuo suolaista, kuka makeaa syötävää ja kuka tuo ruokailuvälineet.

Vinkkaa seuraavat kokoelmat ystäville ja poimikaa parhaat ideat yhteen!

Vappusalaatit
Vappujuomat
Vapun pikkusuolaiset
Vapun leivonnaiset
Hyvää vappua!
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›