Ruskistettu voi

Ruskistettu voi
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Ruskistettu voi

Ruskistettu voi

Ruskistettu ja vaahdotettu voi on maukas levite leivälle ja tuttu monista ravintoloista. Ruskistettua voita voit käyttää myös leivontaan tai kastikkeena.

Valmistusaika

Työaika
10 min
jäähdytys
1 h
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Ruoanlaiton harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset3 dl

3 dl

Ohje

  1. Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haistuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä. Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Käytä sellaisenaan kastikkeena tai leivontaan.
  2. Ruskistettu voivaahto

  3. Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi yllä olevan ohjeen mukaan.
  4. Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
  5. Vaahdota jähmettynyt ruskistettu voi huoneenlämpöisen jäljelle jääneen voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile levitteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
713 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
1 g
Rasva
80 g
Tyydyttynyt rasva
47 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.