
Valmistusaika
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h
Yhteensä
1 h 10 min
Vaikeustaso
-
Ruoanlaiton harrastaja
Arvostele
0
tähteä viidestä
0 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
Jaa resepti
Ohje
- Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä. Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Käytä sellaisenaan kastikkeena tai leivontaan.
Ruskistettu voivaahto
- Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi yllä olevan ohjeen mukaan.
- Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
- Vaahdota jähmettynyt ruskistettu voi huoneenlämpöisen jäljelle jääneen voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile levitteenä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
716 kcal
Proteiini
0,6 g
Hiilihydraatti
0,8 g
Rasva
80,3 g
Tyydyttynyt rasva
47,2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa