Ruskistettu ja vaahdotettu voi on maukas levite leivälle ja tuttu monista ravintoloista. Ruskistettua voita voit käyttää myös leivontaan tai kastikkeena.
Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä. Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Käytä sellaisenaan kastikkeena tai leivontaan.
Ruskistettu voivaahto
Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi yllä olevan ohjeen mukaan.
Kaada ruskistettu voi lasi- tai metallikulhoon. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
Vaahdota jähmettynyt ruskistettu voi huoneenlämpöisen jäljelle jääneen voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile levitteenä.
Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.