Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Ruskistettu voi

Ruskistettu ja vaahdotettu voi on maukas levite leivälle ja tuttu monista ravintoloista. Ruskistettua voita voit käyttää myös leivontaan tai kastikkeena.

Ruskistettu voi
Ruskistettu voi

Ainesosat

dl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 250 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen

Ohje

  1. Keitä voi pannulla tai kasarissa korkealla keskilämmöllä sekoitellen. Anna voin kuplia (voin vesi haihtuu). Kun voi kuohahtaa/vaahtoaa ja alkaa tuoksua pähkinäiseltä, ota pannu pois liedeltä. Kaada ruskistettu voi metallikulhoon. Käytä sellaisenaan kastikkeena tai leivontaan.

Ruskistettu voivaahto

  1. Puolita voi ja anna toisen puolen pehmetä huoneenlämmössä. Valmista toisesta puolikkaasta ruskistettu voi yllä olevan ohjeen mukaan.
  2. Kaada ruskistettu voi metallikulhoon. Anna jäähtyä ja jähmettyä kylmässä.
  3. Vaahdota jähmettynyt ruskistettu voi huoneenlämpöisen jäljelle jääneen voin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi ja tarjoile levitteenä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 716 kcal
Proteiini 0,6 g
Hiilihydraatti 0,8 g
Rasva 80,3 g
Tyydyttynyt rasva 47,2 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 1,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search