Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kinuski-karpalofudge

Fudge on suussasulavan hyvää. Kinuskin, karpalon ja pienen suolaisuuden liitto ei petä koskaan. Nämä makeiset ovat mainio ruokalahja makean ystävälle.

Kinuski-karpalofudge
Kinuski-karpalofudge

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 200 g valkosuklaata, Fazer leivontasuklaata
  • 2 dl sokeria
  • 1 prk (2,5 dl)
    Valio kinuskikermaa
    Valio kinuskikerma on herkullinen oikotie kinuskisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin! Vispaa kuohkeaksi vaahdoksi tai kiehauta täyteläiseksi…
    Valio kinuskikerma 2,5 dl laktoositon
  • 50 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl (40 g) kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Huomioithan ennen valmistuksen aloittamista, että käytössäsi on ruokalämpömittari. Fudgen onnistumisen kannalta oikea lämpötila on olennaisen tärkeää. Oikean lämpötilan saavuttamiseen kuluvaa aikaa on vaikea arvioida, koska se riippuu keittoastiasta, liedestä yms. seikoista.
  2. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116-asteista, vältä sekoittamista.
  4. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon suola ja karpalot.
  5. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.
  7. Säilytä viileässä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 401 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 45,9 g
Rasva 23 g
Tyydyttynyt rasva 13,6 g
Ravintokuitu 0,4 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search