Kinuski-karpalofudge

Kinuski-karpalofudge
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Kinuski-karpalofudge

Kinuski-karpalofudge

Fudge on suussasulavan hyvää. Kinuskin, karpalon ja pienen suolaisuuden liitto ei petä koskaan. Nämä makeiset ovat mainio ruokalahja makean ystävälle.

Valmistusaika

Työaika
30 min
jääkaapissa
12 h
Yhteensä
12 h 30 min

Vaikeustaso

Kokenut kokkaaja
1919 arvostelua

Ainekset30 palaa

30 palaa
200 g
valkosuklaata , Fazer leivontasuklaata
2 dl
sokeria
1 prk (2,5 dl)
50 g
½ tl
suolaa
1 dl
kuivattuja karpaloita

Ohje

  1. Huomioithan ennen valmistuksen aloittamista, että käytössäsi on ruokalämpömittari. Fudgen onnistumisen kannalta oikea lämpötila on olennaisen tärkeää. Oikean lämpötilan saavuttamiseen kuluvaa aikaa on vaikea arvioida, koska se riippuu keittoastiasta, liedestä yms. seikoista.
  2. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  3. Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116-asteista, vältä sekoittamista.
  4. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon suola ja karpalot.
  5. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  6. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.
  7. Säilytä viileässä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
417 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
47 g
Rasva
24 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.