Lakritsi-vaniljafudge

Lakritsi-vaniljafudge
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakritsi-vaniljafudge

Lakritsi-vaniljafudge

Fudgen teko ei ole vaikeaa. Tärkeää on, että kerma-sokeriseosta keitetään juuri sopiva aika, sillä liian vähän aikaa keitetty fudge ei jähmety ja liian pitkä keittoaika tekee fudgesta murenevan. Tarkkaa keittoaikaa on vaikea antaa, sillä liedet ja kattilat ovat erilaisia. Siksipä lämpömittari on oiva apu fudgen valmistuksessa.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jäähdytys
3 h
Yhteensä
3 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
55 arvostelua

Ainekset20 palaa

20 palaa
2 dl
2 dl
sokeria
2 rkl
100 g
valkosuklaata
ripaus
suolaa
½ tl
vaniljajauhetta
2 rkl
raakalakritsijauhetta
mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen n. 8 min, kunnes seos on paksuhkoa (115-asteista). Nosta kattila pois liedeltä.
  2. Paloittele valkosuklaa ja sekoita se sekä suola kuuman fudgemassan joukkoon. Jaa massa kahteen kulhoon. Lisää toiseen vaniljajauhe (voit myös käyttää vaniljasokeria, laita sitä 2 tl). Ja toiseen raakalakritsijauhe ja musta elintarvikeväri.
  3. Voitele tai leivinpaperoi vuoka (n. 18 x 18 cm). Lusikoi vanilja- ja lakritsifudgemassaa vuokaan limittäin siten, että leikatessa paloja joka palassa on kumpaakin makua. Voit tarvittaessa sekoittaa massoja keskenään hammastikulla tai haarukalla.
  4. Peitä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Leikkaa fudgesta n. 2 x 2 cm:n paloja. Säilytä viileässä peitettynä. Fudge säilyy useita viikkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
417 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
46 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.