Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakritsi-vaniljafudge

Fudgen teko ei ole vaikeaa. Tärkeää on, että kerma-sokeriseosta keitetään juuri sopiva aika, sillä liian vähän aikaa keitetty fudge ei jähmety ja liian pitkä keittoaika tekee fudgesta murenevan. Tarkkaa keittoaikaa on vaikea antaa, sillä liedet ja kattilat ovat erilaisia. Siksipä lämpömittari on oiva apu fudgen valmistuksessa.

Lakritsi-vaniljafudge
Lakritsi-vaniljafudge

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 2 dl sokeria
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 100 g valkosuklaata
  • ripaus suolaa
  • vaniljajauhetta
  • 2 rkl raakalakritsijauhetta
  • 0 kg mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Mittaa kuohukerma, sokeri ja voi kattilaan. Kuumenna samalla sekoitellen n. 8 min, kunnes seos on paksuhkoa (115-asteista). Nosta kattila pois liedeltä.
  2. Paloittele valkosuklaa ja sekoita se sekä suola kuuman fudgemassan joukkoon. Jaa massa kahteen kulhoon. Lisää toiseen vaniljajauhe (voit myös käyttää vaniljasokeria, laita sitä 2 tl). Ja toiseen raakalakritsijauhe ja musta elintarvikeväri.
  3. Voitele tai leivinpaperoi vuoka (n. 18 x 18 cm). Lusikoi vanilja- ja lakritsifudgemassaa vuokaan limittäin siten, että leikatessa paloja joka palassa on kumpaakin makua. Voit tarvittaessa sekoittaa massoja keskenään hammastikulla tai haarukalla.
  4. Peitä ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  5. Leikkaa fudgesta n. 2 x 2 cm:n paloja. Säilytä viileässä peitettynä. Fudge säilyy useita viikkoja.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 424 kcal
Proteiini 2,6 g
Hiilihydraatti 47,5 g
Rasva 24,9 g
Tyydyttynyt rasva 14,8 g
Ravintokuitu 0,2 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolaa
  • vaniljajauhetta
  • mustaa elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search