Lakritsi-sitruunaruudut

Lakritsi-sitruunaruudut
Tehnyt JaanaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Jaana Valio Koekeittiöstä

Lakritsi-sitruunaruudut

Lakritsi-sitruunaruudut

Shakkiruutukeksit sitruunan ja lakritsin mauilla. Ruutukeksit leivotaan vaaleasta ja tummasta keksitaikinasta.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa
10 min
jääkaapissa
20 min
Yhteensä
1 h 10 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset30 kpl

30 kpl
200 g
1 ½ dl
sokeria
1
kananmuna
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
2 tl
raastettua sitruunankuorta
1 rkl
raakalakritsijauhetta
mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan ja mausta sitruunankuorella. Jaa taikina kahteen osaan.
  2. Sekoita toiseen osaan raakalakristijauhe sekä mustaa elintarvikeväriä. Anna taikinoiden jähmettyä hetki viileässä.
  3. Jaa molemmat taikinat vielä kahteen osaan. Pyöritä jokainen taikinapala noin sentin paksuiseksi tangoksi. Eli, kaksi vaaleaa tankoa ja kaksi mustaa taikinatankoa. Laita vaalea tanko mustan viereen ja nosta toiset tangot päälle toiseen järjestykseen. Paina kevyesti ja painele ulkoreunat tasaiseksi niin että saat neliskanttisen tangon. Pane hetkeksi kylmään.
  4. Leikkaa tangosta terävällä veitsellä puolen sentin paksuisia viipaleita. Paista ruutuja 200 asteessa uunin keskiosassa 10 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
457 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
50 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.