Lakritsikääretorttu

Lakritsikääretorttu

1 h 40 min
keskitaso
278 kcal / 100g
3
8

Näyttävän näköinen musta kääretorttu lakritsinauhoin koristeltuna on vaikuttava näky juhlapöydässä. Sitruunaisen kääretortun täytteessä maistuu myös lakritsi.

Ainekset

14 annosta
4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 pkt (250 g)
marsipaanimassaa , mustaa
1 dl
lemon curdia
1 dl
2 prk (à 200 g)

Koristeeksi

6 - 10 kpl
lakritsia nauhoina, Snören

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuoriraaste.
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipannulle.
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  4. Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Siirrä torttupohja leivinpaperin kera kylmälle uunipellille.
  5. Levitä lemon curd torttupohjalle.
  6. Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli marsipaanimassa torttupohjan kokoiseksi levyksi. Varmista, että levy liikku / irtoaa pöydältä kaulimisen aikana ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  7. Nosta marsipaanilevy torttupohjalle lemon curdin päälle. Käytä apuna esim. kaulinta.
  8. Aseta leivinpaperi ja toinen uunipelti / iso leikkuulauta marsipaanipäällysteisen torttupohjan päälle. Kumoa nopealla kääntöliikkeellä torttupohja toisinpäin, jolloin marsipaanipinta jää alapuolelle.
  9. Yhdistä sitruuna-lakritsirahka ja kerma. Vaahdota napakaksi vaahdoksi.
  10. Levitä vaahto torttupohjalle. Jätä pari senttiä toisesta leveästä sivusta ilman täytettä. Kääri torttuoihja leivinpaperin avulla rullaksi niin, että täytteetön osa rullautuu viimeisenä ja jää saumaksi alle.
  11. Nosta kääretorttu lakritsinauhojen päälle. Solmi ruseteiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
278 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
31 g
Rasva
13 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
117 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)