
Valmistusaika
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
6 h 10 min
Yhteensä
6 h 50 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
4
tähteä viidestä
2 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisestaLakritsikermaseos
-
3 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
- 1 pussi (180 g) salmiakkilakritsia, esim. Fazer Pantteri
Pohja
- 4 kananmunaa
- 1½ dl sokeria
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ dl perunajauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
- 1 dl lemon curdia eli sitruunatahnaa
-
1 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
2 prk (à 200 g)
Valio maustettua rahkaa sitruunaValio maustettu rahka sitruuna sopii monenlaiseen herkutteluun. Laktoosittomalla maustetulla rahkalla syntyvät ihanat jälkiruoat ja maukkaat…
-
2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa vanilja
Voit kokeilla myös -
- ½-1 pkt (200 g) marsipaania, mustaa
Koristeeksi
- 6-10 lakritsia nauhoina, Snören
Jaa resepti
Ohje
- Valmista lakritsikermaseos tarjoilua edeltävänä päivänä tai n. 6 h aiemmin. Kuumenna 3 dl kermaa ja salmiakkilakritsit kattilassa. Keitä n. 15 min välillä sekoitellen, kunnes makeiset ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada kulhoon, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin (vähintään 5 h).
Pohja
- Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Lisää kuoriraaste.)
- Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
- Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
- Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Siirrä torttupohja leivinpaperin kera uunipellille.
Täyttäminen ja kuorrutus
- Levitä lemon curd torttupohjalle.
- Marsipaanikuorrutus; Jos tarjoat kääretortun vasta seuraavana päivänä, päällystä kaulitulla marsipaanilla (n. ½ pkt) vain pinta. Jos tarjoat samana päivänä, voit valmistaa kuorrutuksen alla olevan ohjeen mukaisesti, jolloin musta spiraali näkyy tortun sisällä (ks. kuva).
- Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli marsipaanimassa torttupohjan kokoiseksi levyksi. Varmista, että levy liikku / irtoaa pöydältä kaulimisen aikana ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
- Nosta marsipaanilevy lemon curdilla voidellulle torttupohjalle. Käytä apuna esim. kaulinta.
- Aseta leivinpaperi ja toinen uunipelti / iso leikkuulauta marsipaanikuorutteen päälle. Kumoa nopealla kääntöliikkeellä torttupohja toisinpäin, jolloin marsipaanipinta jää alapuolelle.
- Yhdistä lakritsiseos ja rahka. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
- Levitä täyte torttupohjalle. Jätä pari senttiä toisesta leveästä sivusta ilman täytettä. Kääri torttuoihja leivinpaperin avulla rullaksi niin, että täytteetön osa rullautuu viimeisenä ja jää saumaksi alle.
- Nosta kääretorttu lakritsinauhojen päälle. Solmi ruseteiksi.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
240 kcal
Proteiini
5,6 g
Hiilihydraatti
21,7 g
Rasva
14,4 g
Tyydyttynyt rasva
6,5 g
Ravintokuitu
0,4 g
Suola
0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa