Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Lakritsikääretorttu

Näyttävän näköinen musta kääretorttu lakritsinauhoin koristeltuna on vaikuttava näky juhlapöydässä. Sitruunaisen kääretortun täytteessä maistuu myös klassikkomakeiset. Kääretorttua onkin kutsuttu jo lempinimellä pantteritorttu.

Lakritsikääretorttu
Lakritsikääretorttu

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Lakritsikermaseos

  • 3 dl
    Valio Keittiön vispikermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 pussi (180 g) salmiakkilakritsia, esim. Fazer Pantteri

Pohja

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeeksi

  • 6-10  lakritsia nauhoina, Snören

Ohje

  1. Valmista lakritsikermaseos tarjoilua edeltävänä päivänä tai n. 6 h aiemmin. Kuumenna 3 dl kermaa ja salmiakkilakritsit kattilassa. Keitä n. 15 min välillä sekoitellen, kunnes makeiset ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada kulhoon, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin (vähintään 5 h).

Pohja

  1. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Lisää kuoriraaste.)
  2. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
  3. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  4. Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Siirrä torttupohja leivinpaperin kera uunipellille.

Täyttäminen ja kuorrutus

  1. Levitä lemon curd torttupohjalle.
  2. Marsipaanikuorrutus; Jos tarjoat kääretortun vasta seuraavana päivänä, päällystä kaulitulla marsipaanilla (n. ½ pkt) vain pinta. Jos tarjoat samana päivänä, voit valmistaa kuorrutuksen alla olevan ohjeen mukaisesti, jolloin musta spiraali näkyy tortun sisällä (ks. kuva).
  3. Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli marsipaanimassa torttupohjan kokoiseksi levyksi. Varmista, että levy liikku / irtoaa pöydältä kaulimisen aikana ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  4. Nosta marsipaanilevy lemon curdilla voidellulle torttupohjalle. Käytä apuna esim. kaulinta.
  5. Aseta leivinpaperi ja toinen uunipelti / iso leikkuulauta marsipaanikuorutteen päälle. Kumoa nopealla kääntöliikkeellä torttupohja toisinpäin, jolloin marsipaanipinta jää alapuolelle.
  6. Yhdistä lakritsiseos ja rahka. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  7. Levitä täyte torttupohjalle. Jätä pari senttiä toisesta leveästä sivusta ilman täytettä. Kääri torttuoihja leivinpaperin avulla rullaksi niin, että täytteetön osa rullautuu viimeisenä ja jää saumaksi alle.
  8. Nosta kääretorttu lakritsinauhojen päälle. Solmi ruseteiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 284 kcal
Proteiini 6 g
Hiilihydraatti 31,4 g
Rasva 14,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,6 g
Ravintokuitu 0,5 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search