Lakritsikääretorttu

Lakritsikääretorttu

1 h 40 min
keskitaso
292 kcal / 100g
3
8

Näyttävän näköinen musta kääretorttu lakritsinauhoin koristeltuna on vaikuttava näky juhlapöydässä. Sitruunaisen kääretortun täytteessä maistuu myös klassikkomakeiset. Kääretorttua onkin kutsuttu jo lempinimellä pantteritorttu.

Ainekset

14 annosta

Lakritsikermaseos

3 dl
1 pussi (180 g)
salmiakkilakritsia , esim. Fazer Pantteri

Pohja

4
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
1 tl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Täyte

1 dl
lemon curdia eli sitruunatahnaa
1 dl
2 prk (à 200 g)
½ - 1 pkt (à 250 g)
marsipaanimassaa , mustaa

Koristeeksi

6 - 10 kpl
lakritsia nauhoina, Snören

Ohje

  1. Valmista lakritsikermaseos tarjoilua edeltävänä päivänä tai n. 6 h aiemmin. Kuumenna 3 dl kermaa ja salmiakkilakritsit kattilassa. Keitä n. 15 min välillä sekoitellen, kunnes makeiset ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada kulhoon, anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin (vähintään 5 h).
  2. Pohja

  3. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. (Lisää kuoriraaste.)
  4. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita varoen nuolijalla. Kaada ja levitä taikina tasaisesti leivinpaperin päälle uunipannulle (30 x 40 cm).
  5. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa n. 10 min tai kunnes kypsä.
  6. Sirota puhtaalle leivinpaperille sokeria. Kumoa pohja sen päälle. Irrota pohjapaperi. Anna jäähtyä. Siirrä torttupohja leivinpaperin kera uunipellille.
  7. Täyttäminen ja kuorrutus

  8. Levitä lemon curd torttupohjalle.
  9. Marsipaanikuorrutus; Jos tarjoat kääretortun vasta seuraavana päivänä, päällystä kaulitulla marsipaanilla (n. ½ pkt) vain pinta. Jos tarjoat samana päivänä , voit valmistaa kuorrutuksen alla olevan ohjeen mukaisesti, jolloin musta spiraali näkyy tortun sisällä (ks. kuva).
  10. Ripottele tomusokeria leivinpöydälle. Kauli marsipaanimassa torttupohjan kokoiseksi levyksi. Varmista, että levy liikku / irtoaa pöydältä kaulimisen aikana ja lisää tarvittaessa tomusokeria.
  11. Nosta marsipaanilevy lemon curdilla voidellulle torttupohjalle. Käytä apuna esim. kaulinta.
  12. Aseta leivinpaperi ja toinen uunipelti / iso leikkuulauta marsipaanikuorutteen päälle. Kumoa nopealla kääntöliikkeellä torttupohja toisinpäin, jolloin marsipaanipinta jää alapuolelle.
  13. Yhdistä lakritsiseos ja rahka. Sekoita sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vatkaa napakaksi vaahdoksi.
  14. Levitä täyte torttupohjalle. Jätä pari senttiä toisesta leveästä sivusta ilman täytettä. Kääri torttuoihja leivinpaperin avulla rullaksi niin, että täytteetön osa rullautuu viimeisenä ja jää saumaksi alle.
  15. Nosta kääretorttu lakritsinauhojen päälle. Solmi ruseteiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
292 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
16 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
3 g
Kalsium
82 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)