Salmiakki-suklaaruudut

Salmiakki-suklaaruudut

Mokkapalan jalanjäljille syntyi tämä mehevän suklainen ja tuhdin salmiakkisen kuorrutuksen päällystämä leivonnainen. Älä säikähdä tehdessä leivonnaisen riittävyyttä, sillä pieni pala tätä herkkua riittää tyydyttämään makeannälän.

4 h 55 min
keskitaso
370 kcal / 100g
2
2

Ainekset20 palaa

20 palaa
150 g
tummaa suklaata
150 g
2 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
4
kananmunaa
1 ¼ dl
vehnäjauhoja
¾ dl
kaakaojauhetta

Kuorrutus

2 dl
8 kpl (n. 150 g)
lakritsitoffeekaramelleja , esim. Hopea toffee tai Kick
1 - 2 rkl
raakalakritsijauhetta
½ tl
suolaa
mustaa elintarvikeväriä
nonparelleja

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi isohkossa kattilassa. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten munat yksitellen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita nostellen.
  2. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 15 x 20 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes taikina lakkaa hyllymästä vuoan keskellä. Pohja saa kuitenkin jäädä kosteaksi.
  3. Pohjan jäähtyessä valmista kuorrutus: Mittaa kattilaan kerma ja toffeekaramellit, paloittele tarvittaessa. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja karamellit ovat sulaneet. Nosta lämpöä ja keitä muutama min samalla sekoittaen, että seos paksunee hiukan.
  4. Lisää raakalakritsijauhe, suola ja halutessasi elintarvikeväri. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaapohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
  5. Leikkaa levystä pieniä n. 4 x 4 cm:n paloja. Pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
370 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
36 g
Rasva
23 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
43 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)