Siirry sisältöön
Salmiakki-suklaaruudut

Salmiakki-suklaaruudut

Mokkapalan jalanjäljille syntyi tämä mehevän suklainen ja tuhdin salmiakkisen kuorrutuksen päällystämä leivonnainen. Älä säikähdä tehdessä leivonnaisen riittävyyttä, sillä pieni pala tätä herkkua riittää tyydyttämään makeannälän.

Salmiakki-suklaaruudut

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 150 g tummaa suklaata
  • 150 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4 kananmunaa
  • 1¼ dl vehnäjauhoja
  • ¾ dl kaakaojauhetta

Kuorrutus

  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 8 (n. 150 g) lakritsitoffeekaramelleja, esim. Hopea toffee tai Kick
  • 1-2 rkl raakalakritsijauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 0 kg mustaa elintarvikeväriä
  • 0 kg nonparelleja

Ohje

  1. Sulata suklaa ja voi isohkossa kattilassa. Sekoita joukkoon ensin sokerit ja sitten munat yksitellen. Sekoita tasaiseksi. Yhdistä vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja sihtaa ne taikinan joukkoon. Sekoita nostellen.
  2. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan (n. 15 x 20 cm). Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 25 min, kunnes taikina lakkaa hyllymästä vuoan keskellä. Pohja saa kuitenkin jäädä kosteaksi.
  3. Pohjan jäähtyessä valmista kuorrutus: Mittaa kattilaan kerma ja toffeekaramellit, paloittele tarvittaessa. Kuumenna keskilämmöllä sekoitellen, kunnes seos on tasaista ja karamellit ovat sulaneet. Nosta lämpöä ja keitä muutama min samalla sekoittaen, että seos paksunee hiukan.
  4. Lisää raakalakritsijauhe, suola ja halutessasi elintarvikeväri. Anna jäähtyä hetki ja kaada suklaapohjan päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta jääkaappiin jäähtymään.
  5. Leikkaa levystä pieniä n. 4 x 4 cm:n paloja. Pakasta tarvittaessa ylimääräiset palat.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 378 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 33,5 g
Rasva 24,5 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaa elintarvikeväriä
  • nonparelleja
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search