
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 35 min
Yhteensä
5 h 35 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni200°C
Arvostele
3.33
tähteä viidestä
6 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta- 1½ dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruisjauhoja
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl lakritsikastiketta
-
1 dl
Valio Oivariini® juoksevaaValio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
Täyte ja kuorrutus
- 200 g taloussuklaata
- 2 dl lakritsikastiketta
-
30 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
1 rasia (200 g)
Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoaValio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
- 300 g vadelmia
-
2 dl
Valio Eila® vispikermaaValio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
-
1 prk (150 g)
Valio crème fraîcheaValio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
- 2 rkl sokeria
- 1 rkl vaniljasokeria
-
1 pkt (170 g)
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
Pinnalle
- 0 kg lakritsia
-
0 kg
Valio AURA® juustoaOn vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
- 0 kg syötäviä kukkia ja vadelmia
Jaa resepti
Ohje
- Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
- Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa.
- Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon lakritsikastike ja Oivariini, sekoita.
- Sekoita jauhoseos joukkoon esim. nuolijalla nostellen muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
- Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20 min, peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsennystä vielä 15 min. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä osat pöydälle.
- Paloittele 100 g suklaata, 1 dl lakritsikastiketta ja 1 rkl voita kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Levitä seos kakun pohja- ja keskilevylle. Lisää levyille vadelmat.
- Vaahdota tuorejuusto, kerma, crème fraîche, sokeri ja vaniljasokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Lisää pohjakakkulevyn päälle puolet vaahdosta. Murenna tai viipaloi päälle puolet AURA juustosta.
- Nosta päälle päällystetty kakkulevy. Lusikoi loppu vaahto päälle ja ripottele pinnalle AURA. Paina kansilevy kevyesti paikalleen.
- Valmista kuorrutuksen suklaa-lakritsikastike kuten edellä. Kaada se kansilevyn keskelle ja levitä sitä samalla nopeasti peittämään kokoa kakkulevy. Valumat ovat enemmän kuin sallittuja.
- Anna kakun tekeytyä jääkaapissa useampi tunti. Koristele mielesi mukaan, esim. lakuilla, marjoilla, AURA juustolla ja/tai syötävillä kukilla ja tarjoa kylmänä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
248 kcal
Proteiini
4,5 g
Hiilihydraatti
18,8 g
Rasva
16,7 g
Tyydyttynyt rasva
7,9 g
Ravintokuitu
1,6 g
Suola
0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
- lakritsia
- Valio AURA® juustoa
- syötäviä kukkia