AURA lakritsikakku

AURA lakritsikakku

Juustotarjottimilla ihastusta herättänyt makupari AURA ja lakritsi on nyt leivottu kakuksi. Voi ihanuus, kuinka suomalaiset lakun ja AURAn rakastajat tätä rakastavatkaan! Tämä tahmean viettelevä kakku aurasi paikkansa ainakin tekijän sydämeen.

5 h 35 min
keskitaso
316 kcal / 100g
2
3

Ainekset14 annosta

14 annosta
1 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
ruisjauhoja
½ dl
kaakaojauhetta
2 tl
leivinjauhetta
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 dl
lakritsikastiketta
1 dl

Täyte ja kuorrutus

200 g
taloussuklaata
2 dl
lakritsikastiketta
2 rkl
1 rasia (200 g)
n. 300 g
vadelmia
2 dl
1 prk (150 g)
2 rkl
sokeria
1 rkl
vaniljasokeria
1 pkt (170 g)

Pinnalle

lakritsia , esim. Halva suklaa-lakukuulia
syötäviä kukkia ja vadelmia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
  2. Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon lakritsikastike ja Oivariini, sekoita.
  4. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. nuolijalla nostellen muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20 min, peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsennystä vielä 15 min. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä osat pöydälle.
  6. Paloittele 100 g suklaata, 1 dl lakritsikastiketta ja 1 rkl voita kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Levitä seos kakun pohja- ja keskilevylle. Lisää levyille vadelmat.
  7. Vaahdota tuorejuusto, kerma, crème fraîche, sokeri ja vaniljasokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Lisää pohjakakkulevyn päälle puolet vaahdosta. Murenna tai viipaloi päälle puolet AURA juustosta.
  8. Nosta päälle päällystetty kakkulevy. Lusikoi loppu vaahto päälle ja ripottele pinnalle AURA. Paina kansilevy kevyesti paikalleen.
  9. Valmista kuorrutuksen suklaa-lakritsikastike kuten edellä. Kaada se kansilevyn keskelle ja levitä sitä samalla nopeasti peittämään kokoa kakkulevy. Valumat ovat enemmän kuin sallittuja.
  10. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa useampi tunti. Koristele mielesi mukaan, esim. lakuilla, marjoilla, AURA juustolla ja/tai syötävillä kukilla ja tarjoa kylmänä.

Vinkki

Lakritsitäyte ja kuorrute on tahmeahkoa, mutta juuri se tekee kakusta niin hyvää. Kakku kannattaa tarjota kylmänä ja leikkaamiseen voi varata veitsen tai voileipälastan. Kakku on tahmeimmillaan aivan tuoreena, joten anna kakun tekeytyä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
316 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
28 g
Rasva
20 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
110 mg
D-vitamiini
1 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)