Siirry sisältöön
AURA lakritsikakku

AURA lakritsikakku

Juustotarjottimilla ihastusta herättänyt makupari AURA ja lakritsi on nyt leivottu kakuksi. Voi ihanuus, kuinka suomalaiset lakun ja AURAn rakastajat tätä rakastavatkaan! Tämä tahmean viettelevä kakku aurasi paikkansa ainakin tekijän sydämeen.

AURA lakritsikakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl lakritsikastiketta
  • 1 dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte ja kuorrutus

  • 200 g taloussuklaata
  • 2 dl lakritsikastiketta
  • 30 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rasia (200 g)
    Valio Viola® maustamatonta tuorejuustoa
    Valio Viola® maustamaton on raikas ja täyteläinen tuorejuusto, joka sopii arkeen ja juhlaan, ruuanlaittoon sekä…
    Valio Viola® e200 g maustamaton tuorejuusto laktoositon
  • 300 g vadelmia
  • 2 dl
    Valio Eila® vispikermaa
    Valio laktoositon vispikerma on parhaimmillaan vaahdotettuna leivonnassa, kakkujen koristelussa ja jälkiruoissa. Erityisen hyvin se sopii…
    Valio vispikerma 2 dl UHT laktoositon
  • 1 prk (150 g)
    Valio crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 pkt (170 g)
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala

Pinnalle

  • 0 kg lakritsia
  • 0 kg
    Valio AURA® juustoa
    On vain yksi Valio AURA®, ainutlaatuisen makuinen suomalainen sinihomejuusto, joka on maistunut herkkusuille jo vuodesta…
    Valio AURA® e170 g pala
  • 0 kg syötäviä kukkia ja vadelmia

Ohje

  1. Pingota leivinpaperi pinnoitetun irtopohjavuoan (Ø 23 cm) reunan ja pohjan väliin. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, voitele ja korppujauhota se.
  2. Yhdistä vehnä- ja ruisjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe kulhossa.
  3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon lakritsikastike ja Oivariini, sekoita.
  4. Sekoita jauhoseos joukkoon esim. nuolijalla nostellen muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan.
  5. Kypsennä uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa 20 min, peitä pinta leivinpaperilla ja jatka kypsennystä vielä 15 min. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakun reunat esim. paletilla tai veitsellä. Kumoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja levitä osat pöydälle.
  6. Paloittele 100 g suklaata, 1 dl lakritsikastiketta ja 1 rkl voita kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Levitä seos kakun pohja- ja keskilevylle. Lisää levyille vadelmat.
  7. Vaahdota tuorejuusto, kerma, crème fraîche, sokeri ja vaniljasokeri yleiskoneessa tai sähkövatkaimella jämäkäksi vaahdoksi. Lisää pohjakakkulevyn päälle puolet vaahdosta. Murenna tai viipaloi päälle puolet AURA juustosta.
  8. Nosta päälle päällystetty kakkulevy. Lusikoi loppu vaahto päälle ja ripottele pinnalle AURA. Paina kansilevy kevyesti paikalleen.
  9. Valmista kuorrutuksen suklaa-lakritsikastike kuten edellä. Kaada se kansilevyn keskelle ja levitä sitä samalla nopeasti peittämään kokoa kakkulevy. Valumat ovat enemmän kuin sallittuja.
  10. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa useampi tunti. Koristele mielesi mukaan, esim. lakuilla, marjoilla, AURA juustolla ja/tai syötävillä kukilla ja tarjoa kylmänä.

Vinkki

Lakritsitäyte ja kuorrute on tahmeahkoa, mutta juuri se tekee kakusta niin hyvää. Kakku kannattaa tarjota kylmänä ja leikkaamiseen voi varata veitsen tai voileipälastan. Kakku on tahmeimmillaan aivan tuoreena, joten anna kakun tekeytyä ennen tarjoilua.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 299 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 30,2 g
Rasva 16,8 g
Tyydyttynyt rasva 7,9 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • lakritsia
  • Valio AURA® juustoa
  • syötäviä kukkia
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search