Fudge

Fudge

Tällä fudgen perusohjeella valmistat herkulliset ja sopivan jämäkät fudget, jotka pitävät muotonsa myös huoneenlämpöisinä. Ohjetta on myös helppo muunnella maustamalla tai värjäämällä seosta tarpeen mukaan.

12 h 15 min
keskitaso
423 kcal / 100g
1
19

Ainekset50 palaa

50 palaa
200 g
valkosuklaata
3 dl
sokeria
3 dl
½ dl
vaaleaa siirappia
50 g
1 tl
sormisuolaa

Ohje

  1. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116 asteista, vältä sekoittamista.
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon sormisuola.
  4. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›