Fudge

Fudge

12 h 15 min
keskitaso
423 kcal / 100g
2
7

Tällä fudgen perusohjeella valmistat herkulliset ja sopivan jämäkät fudget, jotka pitävät muotonsa myös huoneenlämpöisinä. Ohjetta on myös helppo muunnella maustamalla tai värjäämällä seosta tarpeen mukaan.

Ainekset

50 palaa
200 g
valkosuklaata
3 dl
sokeria
3 dl
½ dl
vaaleaa siirappia
50 g
1 tl
sormisuolaa

Ohje

  1. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116 asteista, vältä sekoittamista.
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon sormisuola.
  4. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
25 g
Suola
0,6 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (7)

Nimetön24.6.2018 kello 17:49
Liian voimakas sekoittelu keittämisen aikana voi aiheuttaa myös voin erottumista.
Nimetön28.12.2017 kello 16:19
Käytin tummaansuklaata ja mietin että olisiko voinut johtua siitä kun vaihdoin massan kuumasta teflonkattilasta kylmään metallikulhoon jotta voin sekoittaa suklaan ilman että kattila menee pilalle. Olen sama kuin tuossa aikaisemmassa kommentissa.
ValioAnna Koekeittiöltä23.12.2017 kello 11:52
Hei, kuulostaapa erikoiselta, itse en ole tällaiseen törmännyt. Onko erottunut rasva varmasti voita vai valkosuklaan rasvaa? Jotkut suklaat toimivat hiukan huonosti leivonnassa ja kuulostaisi, että tässä valkosuklaa ei ole kestänyt massan lämpötilaa. Todella harmillista. Toivottavasti fudge kuitenkin maistuu tästä huolimatta!