Fudge

Fudge
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Fudge

Tällä fudgen perusohjeella valmistat herkulliset ja sopivan jämäkät fudget, jotka pitävät muotonsa myös huoneenlämpöisinä. Ohjetta on myös helppo muunnella maustamalla tai värjäämällä seosta tarpeen mukaan.

Valmistusaika

Työaika
15 min
jääkaapissa
12 h
Yhteensä
12 h 15 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Mitä mieltä olet reseptistä?

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi!

11 arvostelu

Ainekset50 palaa

50 palaa
200 g
valkosuklaata
3 dl
sokeria
3 dl
½ dl
vaaleaa siirappia
50 g
1 tl
sormisuolaa

Ohje

  1. Rouhi valkosuklaa. Jätä sivuun odottamaan.
  2. Mittaa kattilaan sokeri, kerma, siirappi ja voi. Kuumenna hiljalleen sekoitellen, kunnes sokeri on sulanut tasaisesti seokseen. Jatka keittämistä miedolla lämmöllä, kunnes seos on 116 asteista, vältä sekoittamista.
  3. Nosta kattila liedeltä. Lisää joukkoon valkosuklaa ja vatkaa muutaman min, kunnes seos jäähtyy hiukan ja kuohkeutuu. Sekoita vielä nopeasti joukkoon sormisuola.
  4. Kaada seos kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm)
  5. Anna jähmettyä jääkaapissa peitettynä yön yli. Leikkaa paloiksi.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
423 kcal
Proteiini
2 g
Hiilihydraatit
48 g
Rasva
25 g
Tyydyttynyt rasva
15 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›