Suklaapatukkakakku

Suklaapatukkakakku

2 h 55 min
keskitaso
388 kcal / 100g
13
31

Tässä kakussa ei säästellä raaka-aineissa, joten pieni pala riittää tyydyttämään vaativammankin makeannälän. Suklaapatukasta inspiraationsa saanut kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkuttelijan unelma.

Ainekset

15 annosta

Pohja

100 g
1 dl
sokeria
1
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta

Kinuskitäyte

50 g
1 prk (3,3 dl)
3 dl
fariinisokeria
2 rasiaa (à 200 g)

Maitosuklaakuorrutus

1 dl
200 g
maitosuklaata

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm). Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min.
  2. Mittaa voi, kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä n. 10 min, kunnes seos sakenee ja tulee paksuksi kinuskiksi. Sekoita puolet kinuskista tuorejuuston joukkoon. Anna lopun kinuskin olla lämpimän hellan päällä, jotta se pysyy notkeana.
  3. Levitä tuorejuustoseos jäähtyneen pohjan päälle. Anna asettua hetki jääkaapissa. Kaada sitten kinuski tuorejuustoseoksen päälle. Nosta pakastimeen jähmettymään n. tunniksi.
  4. Kiehauta kuohukerma kattilassa. Lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Ota kakku pois vuoasta. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja anna valua reunoille. Halutessasi voit levittää kuorrutusta palettilastalla. Pakastunut pinta auttaa suklaata jähmettymään nopeammin ja pysymään paremmin kakun pinnalla.
  5. Leikkaa kakusta viipaleita kuumaan veteen kastetulla veitsellä, jolloin kakku ei tartu veitseen kiinni.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
388 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
24 g
Suola
0,4 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
79 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)