Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Suklaapatukkakakku

Tässä kakussa ei säästellä raaka-aineissa, joten pieni pala riittää tyydyttämään vaativammankin makeannälän. Suklaapatukasta inspiraationsa saanut kakku on kaikessa yksinkertaisuudessaan herkuttelijan unelma.

Suklaapatukkakakku
Suklaapatukkakakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Pohja

  • 100 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Kinuskitäyte

Maitosuklaakuorrutus

  • 1 dl
    Valio Keittiön kuohukermaa
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kuohukerma 2 dl
  • 200 g maitosuklaata

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon muna. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperoituun leipävuokaan (n. 12 x 25 cm). Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 25 min.
  2. Mittaa voi, kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan. Keitä n. 10 min, kunnes seos sakenee ja tulee paksuksi kinuskiksi. Sekoita puolet kinuskista tuorejuuston joukkoon. Anna lopun kinuskin olla lämpimän hellan päällä, jotta se pysyy notkeana.
  3. Levitä tuorejuustoseos jäähtyneen pohjan päälle. Anna asettua hetki jääkaapissa. Kaada sitten kinuski tuorejuustoseoksen päälle. Nosta pakastimeen jähmettymään n. tunniksi.
  4. Kiehauta kuohukerma kattilassa. Lisää suklaa paloiteltuna ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Ota kakku pois vuoasta. Kaada hiukan jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja anna valua reunoille. Halutessasi voit levittää kuorrutusta palettilastalla. Pakastunut pinta auttaa suklaata jähmettymään nopeammin ja pysymään paremmin kakun pinnalla.
  5. Leikkaa kakusta viipaleita kuumaan veteen kastetulla veitsellä, jolloin kakku ei tartu veitseen kiinni.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 384 kcal
Proteiini 4,7 g
Hiilihydraatti 37,2 g
Rasva 24 g
Tyydyttynyt rasva 13,7 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.
Search