Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Paholaisen kakku

Devil's cake eli Paholaisen kakku tarkoittaa suklaakakkua - syntisen hyvää sellaista! Kakku on pienehköstä koostaan huolimatta riittoisa, sillä suklaan ja makean ystävän herkkuhimo tyydyttyy melko pienestäkin palasta - palat ovat kuin leivoksia. Kakku kannattaa tehdä 1 - 2 pvää ennen h-hetkeä.

Paholaisen kakku
Paholaisen kakku

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 4½ dl sokeria
  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl tummaa olutta
  • ¾ dl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon

Täyte

  • ½ rasia (à 200 g)
    Valio Viola® vanilja tuorejuustoa
    Valio Viola® vanilja on lempeän vaniljainen tuorejuusto, joka sopii erinomaisesti leivontaan ja jälkiruokiin. Se sekoittuu…
    Valio Viola® e200 g vanilja tuorejuusto laktoositon
  • 1 dl (125 g) suklaa-pähkinälevitettä, Nutella

Kuorrutus


Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita leivinpaperi uunipellille. Pienennä kakun paistoalue pienemmäksi nostamalla leivinpaperin reunaa n. 30 x 25 cm kokoiseksi ja tukemalla paperin reunaa uunin kestävällä astialla. Kaada taikina leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min kypsäksi (kokeile tikulla). Kakun rakenteen kuuluu olla tahmean kosteaa, toffeemaista ja hieman kohoavilta reunoilta jopa karamellisoitunutta. Kakkulevyn paksuus on n. 1 ½ cm.
  4. Anna jäähtyä kunnolla.
  5. Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasaa reunoja tarvittaessa. Nosta kakkulevy paistopuoli alaspäin tarjoiluvadille tai leivinpaperin päälle. Voitele tuorejuustolla. Voitele toisen levyn pinta Nutellalla.
  6. Nosta levyt päällekkäin täytteet vastakkain. Painele kakku jämäkästi tasaiseksi.
  7. Valmista kuorrutus: Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu kattilassa samalla sekoitellen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus nopeasti kakun päälle, tasoita nopeasti, sillä se jähmettyy nopeasti.
  8. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 348 kcal
Proteiini 5,4 g
Hiilihydraatti 44,1 g
Rasva 16 g
Tyydyttynyt rasva 6,5 g
Ravintokuitu 1,8 g
Suola 1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search