Paholaisen kakku

Paholaisen kakku
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Paholaisen kakku

Paholaisen kakku

Devil's cake eli Paholaisen kakku tarkoittaa suklaakakkua - syntisen hyvää sellaista! Kakku on piehehköstä koostaan huolimatta riittoisa, sillä suklaan ja makean ystävän herkkuhimo tyydyttyy melko pienestäkin palasta - palat ovat kuin leivoksia. Kakku kannattaa tehdä 1 - 2 pvää ennen h-hetkeä.

Valmistusaika

Työaika
25 min
jäähdytys
1 h
uunissa
30 min
Yhteensä
1 h 55 min

Vaikeustaso

Aloitteleva leipoja
44 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
4 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaakaojauhetta
1 tl
ruokasoodaa
2 tl
leivinjauhetta
½ tl
suolaa
2
kananmunaa
1 ½ dl
tummaa olutta
75 g

Täyte

½ rasiaa (à 200 g)
n. 1 dl
suklaa-pähkinälevitettä , Nutella

Kuorrutus

1 prk (250 g)
175 g
tummaa suklaata

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi.
  2. Laita leivinpaperi uunipellille. Pienennä kakun paistoalue pienemmäksi nostamalla leivinpaperin reunaa n. 30 x 25 cm kokoiseksi ja tukemalla paperin reunaa uunin kestävällä astialla. Kaada taikina leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
    Laita leivinpaperi uunipellille. Pienennä kakun paistoalue pienemmäksi nostamalla leivinpaperin reunaa n. 30 x 25 cm kokoiseksi  ja tukemalla paperin reunaa uunin kestävällä astialla. Kaada taikina leivinpaperille. Leikkaa ylimääräinen paperi pois.
  3. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 30 min kypsäksi (kokeile tikulla). Kakun rakenteen kuuluu olla tahmean kosteaa, toffeemaista ja hieman kohoavilta reunoilta jopa karamellisoitunutta. Kakkulevyn paksuus on n. 1 ½ cm.
  4. Anna jäähtyä kunnolla.
  5. Leikkaa kakkulevy kahtia. Tasaa reunoja tarvittaessa. Nosta kakkulevy paistopuoli alaspäin tarjoiluvadille tai leivinpaperin päälle. Voitele tuorejuustolla. Voitele toisen levyn pinta Nutellalla.
  6. Nosta levyt päällekkäin täytteet vastakkain. Painele kakku jämäkästi tasaiseksi.
  7. Valmista kuorrutus: Kuumenna Koskenlaskija ja paloiteltu kattilassa samalla sekoitellen kunnes suklaa on sulanut. Kaada kuorrutus nopeasti kakun päälle, tasoita nopeasti, sillä se jähmettyy nopeasti.
  8. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa mielellään yön yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
354 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.