Voikakkupohja

Voikakkupohja

Pohjois-Amerikassa paljon käytetty kakkupohjatyyppi kätkee sisäänsä reilusti voita, mikä tekee kakkupohjasta mehevän ja sopivan jämäkän muotokakkuhin tai korkeisiin fantasiakakkuihin.

Ainekset1 kakkupohja

1 kakkupohja
175 g
4
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria

tai sitruunan kuori
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri ( ja vaniljasokeri).
  2. Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
  3. Lisää lopuksi joukkoon jauho-leivinjauheseos (ja kuoriraaste).
  4. Kaada taikina yhteen tai kahteen pinnoittuun kakkuvuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan (ø 16 - 18 cm)
  5. Paista pohja uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
  6. Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle. Halkaise halutessasi 2 - 3 osaan vasta täysin jäähtyneenä.
  7. Kostuta halutesassi ja täytä.
Lisukkeeksi
Helppo kinuskikreemi voikakkupohjaan
30 min

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
374 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
41 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›