
Valmistusaika
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
45 min
Yhteensä
1 h
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
- Uuni175°C
Arvostele
3.83
tähteä viidestä
6 arvostelua
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
175 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2 dl sokeria
-
2 tl
vaniljasokeria
- 0 kg sitruunan kuori yhden kpl, raastettuna
Voit kokeilla myös - 4 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
Jaa resepti
Ohje
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri (ja vaniljasokeri).
- Lisää munat yksitellen, välissä aina huolellisesti vatkaten.
- Lisää lopuksi joukkoon jauho-leivinjauheseos.
- Kaada taikina pinnoittuun kakkuvuokaan tai voideltuun ja korppujauhotettuun alumiinivuokaan (ø 16 - 18 cm).
- Paista pohja uunin ala-/keskiosassa 175 asteessa n. 45 min.
- Kumoa hieman jäähtyneenä ritilälle. Halkaise 2 - 3 osaan vasta täysin jäähtyneenä.
- Kostuta halutesassi ja täytä.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
375 kcal
Proteiini
6,6 g
Hiilihydraatti
41,8 g
Rasva
19,9 g
Tyydyttynyt rasva
10,7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa