Halloween keksit

Halloween keksit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Halloween keksit

Halloween keksit

Amerikkalaistyylinen reunoilta rapea ja keskeltä sitkeä keksi on mainio pohja Halloweenpöydän hassun karmeille tekohampaille ja monisilmäisille örkeille.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
10 min
Yhteensä
40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
44 arvostelua

Ainekset30 keksiä

30 keksiä
200 g
1 ½ dl
sokeria
1 ½ dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
150 g
minttusuklaata
1 dl
cashewpähkinöitä

Koristeluun

sokerimassaa , valkoista ja mustaa
punaista elintarvikeväriä
minivaahtokarkkeja

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit. Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
  2. Sekoita jauhot, sooda ja suola keskenään. Lisää taikinaan ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
  3. Lisää taikinaan rouhittu suklaa ja pähkinät.
  4. Lusikoi pellille ruokalusikallinen taikinaa kekoihin väljästi (max. 8 keksiä/pelti), jotta keksit mahtuu leviämään.
  5. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa 10 min per pelti.
  6. Silmäkeksit: Tee sokerimassasta silmiä, paina silmät kiinni kekseihin uunista ottamisen jälkeen keksien ollessa vielä lämpimiä, jolloin silmät tarttuvat itsestään. Jos keksit ovat jäähtyneet, käytä silmien liimamiseen pikeeriä tai tomusokeri-vesitahnaa.
  7. Hammaskeksit: Värjää tuorejuusto punaisella elintarvikevärillä. Pursota ikenet keksien etureunaan. Painele vaahtokarkkeja hampaiksi. Paina kaksi keksiä vastakkain.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
476 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
55 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.