
Valmistusaika
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
10 min
Yhteensä
30 min
Vaikeustaso
-
Aloitteleva leipoja
- Uuni175°C
Arvostele
4.75
tähteä viidestä
4 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
250 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
- 2½ dl fariinisokeria
- 1 dl sokeria
- 2 kananmunaa
- 3½ dl vehnäjauhoja
- 3½ dl kaurahiutaleita
- 1 rkl vaniljasokeria
- 1 tl kanelia
- 1 tl suolaa
- 1 tl leivinjauhetta
- 100 g valkosuklaata rouhittuna
- 50 g kuivattuja karpaloita
Jaa resepti
Ohje
- Aloita rouhimalla valkosuklaa.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokerit.
- Lisää kananmunat ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Lisää yhdistetyt kuivat aineet vähitellen vaahdon joukkoon.
- Lisää valkosuklaarouhe ja karpalot taikinaan.
- Nostele taikinasta nokareita lusikalla pellille leivinpaperin päälle (jätä reilut välit, sillä keksit leviävät paiston aikana).
- Paista 175 asteessa noin 10 min. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
427 kcal
Proteiini
5,7 g
Hiilihydraatti
51,7 g
Rasva
21,5 g
Tyydyttynyt rasva
11,9 g
Ravintokuitu
1,9 g
Suola
1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa