Vanhanajan pikkuleivät

Vanhanajan pikkuleivät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vanhanajan pikkuleivät

Vanhanajan pikkuleivät

Nämä Wilhelmiina-keksien tunnelmaa henkivät ihanan murenevat viipalepikkuleivät vievät kielen. Pikkuleipien salaisuus piilee ruskistetussa voissa. Ohjeella valmistuu näppärästi noin 60 pikkuleipää.

Valmistusaika

Työaika
40 min
uunissa / pellillinen
12 min
jäähdytys
5 min
tekeytyminen
15 min
Yhteensä
1 h 12 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset60 kpl

60 kpl
300 g
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Pinnalle

1
kananmuna
1 tl
vettä
n. ½ dl
mantelijauhetta

tai dlhasselpähkinäjauhetta
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Kuumenna voi paistinpannulla tai kattilassa. Anna kiehua hieman keskilämpöä korkeammassa lämpötilassa välillä sekoitellen, kunnes ruskistuu. Kaada voisula kulhoon. Anna jäähtyä 15 min.
  2. Katso halutessasi vinkkivideo voin ruskistamisesta tekoa helpottamaan.
    https://youtu.be/KomQizQRVkc
  3. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina viileään hetkeksi, jotta se on helpompi muotoilla. Jos taikina kylmenee liiaksi, se kovettuu ja sen työstäminen ei onnistu. (Jos taikina kovettuu liiaksi, lämmitä sitä hetki (n. 15 s) mikrossa ja sekoittele / painele se käsin muotoiltavaksi taikinaksi .)
  6. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä hieman peukaloa paksumpia tankoja. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Litistä jauhotetulla lastalla tankoja kevyesti, paksuus 6 - 7 mm.
  7. Sekoita kananmuna ja vesi tasaiseksi seokseksi. Voitele sillä tangot.
  8. Ripottele pinnalle manteli/pähkinä-sokeriseos. Painele seos kevyesti pintaan kiinni, esim. lastan avulla.
  9. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 12 min, kunnes pikkuleipätangon reunat ovat saaneet hiukan väriä. Paloittele tangot heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä n. 2 cm:n vinottaisiksi viipaleiksi.
Vinkki

Vinkki

Pikkuleipien rakenne tekeytyy parhaimmilleen yön yli säilytyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
470 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.