Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Vanhanajan pikkuleivät

Nämä Wilhelmiina-keksien tunnelmaa henkivät ihanan murenevat viipalepikkuleivät vievät kielen. Pikkuleipien salaisuus piilee ruskistetussa voissa. Ohjeella valmistuu näppärästi noin 60 pikkuleipää.

Vanhanajan pikkuleivät
Vanhanajan pikkuleivät

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 300 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 6½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Pinnalle

  • 1 kananmuna
  • 1 tl vettä
  • ½ dl
    mantelijauhetta
  • Voit kokeilla myös:
  • n. ½ dl hasselpähkinäjauhetta
  • ½ dl sokeria

Ohje

  1. Kuumenna voi paistinpannulla tai kattilassa. Anna kiehua hieman keskilämpöä korkeammassa lämpötilassa välillä sekoitellen, kunnes ruskistuu. Kaada voisula kulhoon. Anna jäähtyä 15 min.
  2. Katso halutessasi vinkkivideo voin ruskistamisesta tekoa helpottamaan.' https://youtu.be/KomQizQRVkc
  3. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  4. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta taikina viileään hetkeksi, jotta se on helpompi muotoilla. Jos taikina kylmenee liiaksi, se kovettuu ja sen työstäminen ei onnistu. (Jos taikina kovettuu liiaksi, lämmitä sitä hetki (n. 15 s) mikrossa ja sekoittele / painele se käsin muotoiltavaksi taikinaksi .)
  6. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä hieman peukaloa paksumpia tankoja. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Litistä jauhotetulla lastalla tankoja kevyesti, paksuus 6 - 7 mm.
  7. Sekoita kananmuna ja vesi tasaiseksi seokseksi. Voitele sillä tangot.
  8. Ripottele pinnalle manteli/pähkinä-sokeriseos. Painele seos kevyesti pintaan kiinni, esim. lastan avulla.
  9. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa n. 12 min, kunnes pikkuleipätangon reunat ovat saaneet hiukan väriä. Paloittele tangot heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä n. 2 cm:n vinottaisiksi viipaleiksi.

Vinkki

Pikkuleipien rakenne tekeytyy parhaimmilleen yön yli säilytyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 477 kcal
Proteiini 6,4 g
Hiilihydraatti 52,9 g
Rasva 26,3 g
Tyydyttynyt rasva 14,2 g
Ravintokuitu 1,9 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search