Vanhanajan pikkuleivät

Vanhanajan pikkuleivät
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Vanhanajan pikkuleivät

Vanhanajan pikkuleivät

Nämä Wilhelmiina-keksien tunnelmaa henkivät ihanan murenevat viipalepikkuleivät vievät kielen. Pikkuleipien salaisuus piilee ruskistetussa voissa. Ohjeella valmistuu näppärästi 50 - 60 pikkuleipää.

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
13 min
jäähdytys
15 min
tekeytyminen
15 min
Yhteensä
1 h 13 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

00 arvostelua

Ainekset50 kpl

50 kpl
300 g
2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
6 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta

Pinnalle

1
kananmuna
1 tl
vettä
ripaus
suolaa
n. ½ dl
mantelijauhetta

tai dlhasselpähkinäjauhetta
½ dl
sokeria

Ohje

  1. Kuumenna voi paistinpannulla ja anna kiehua keskilämmöllä, kunnes ruskistuu. Kaada voisula kulhoon. Anna jäähtyä 15 min. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  2. Sekoita joukkoon sokeri ja vaniljasokeri.
  3. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos.
  4. Sekoita taikina käsin tasaiseksi ja nosta jääkaappiin vartiksi.
  5. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä hieman peukaloa paksumpia tankoja. Nosta ne leivinpaperilla päällystetylle pellille. Litistä jauhotetulla lastalla tankoja kevyesti, paksuus 6 - 7 mm.
  6. Sekoita kananmuna, vesi ja ripaus suolaa tasaiseksi seokseksi. Voitele sillä tangot.
  7. Ripottele pinnalle manteli/pähkinä-sokeriseos. Painele kevyesti pintaan kiinni.
  8. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 12-13 min, kunnes pikkuleipätangon reunat ovat saaneet hiukan väriä. Paloittele tangot heti uunista ottamisen jälkeen terävällä veitsellä n. 2 cm:n vinottaisiksi viipaleiksi.
Vinkki

Vinkki

Pikkuleipien rakenne tekeytyy parhaimmilleen yön yli säilytyksen jälkeen.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
470 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
26 g
Tyydyttynyt rasva
14 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,6 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.