Kinuskicookiet

Kinuskicookiet
Tehnyt IlonaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Ilona Valio Koekeittiöstä

Kinuskicookiet

Kinuskicookiet

Nämä hieman pehmeät ja tahmeat cookiesit yhdistävät trendikkäästi suolaisen ja makean: täyteläisen kinuskin ja suolaiset pähkinät. Kokeile myös suolamanteleilla!

Valmistusaika

Työaika
30 min
uunissa / pellillinen
12 min
Yhteensä
42 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset24 kpl

24 kpl
1 ½ dl
suolapähkinöitä tai -manteleita
150 g
2 dl
ruokokidesokeria
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
1 prk (150 g)
4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
ruokasoodaa
n. 1 prk (200 g)

Pinnalle

suolapähkinöitä tai -manteleita rouhittuna

Ohje

  1. Rouhi suolapähkinät tai -mantelit veitsellä karkeasti.
  2. Mittaa pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella muutaman min ajan. Vatkaa joukkoon muna ja crème fraîche. Vatkaa seos kuohkeaksi.
  3. Lisää jauho-soodaseos sekä rouhitut pähkinät. Sekoita.
  4. Lusikoi leivinpaperille uunipellille n. 2 rkl:n (n. 40 g) kokoisia taikinakekoja. Painele kekoja kevyesti hieman matalammaksi. Jätä leviämisvaraa.
  5. Nosta taikinakeksin keskelle kinuskikreemiä. Töki ja pyöräyttele kreemiä taikinaan raidoiksi. Ripottele päälle vielä hieman rouhittua pähkinää tai mantelia.
  6. Paista pellillinen cookieita uunin keski- /yläosassa 175 asteessa tai kaksi pellillistä kerrallaan uunin kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa. Paistoaika on 11 - 12 min. Keksien tulee olla hieman tahmeita, pehmeitä ja vain ulkoreunoiltaan kauniisti ruskistuneita. Jos paistat pidempään, saat niistä rapsakampia keksejä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
381 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
51 g
Rasva
15 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
4 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.