Siirry sisältöön
Kinuskicookiet

Kinuskicookiet

Nämä hieman pehmeät ja tahmeat cookiesit yhdistävät trendikkäästi suolaisen ja makean: täyteläisen kinuskin ja suolaiset pähkinät. Kokeile myös suolamanteleilla!

Kinuskicookiet

Ainesosat

kpl

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1½ dl suolapähkinöitä tai -manteleita
  • 150 g
    Valio voita, huoneenlämpöistä
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2 dl ruokokidesokeria
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 prk (150 g)
    Valio Keittiön crème fraîchea
    Valio crème fraîche on lusikoitavan täyteläistä ranskankermaa, joka sopii monipuolisesti ruoanlaittoon. Ranskalaisessa keittiössä crème fraîchea…
    Valio crème fraîche 150 g laktoositon, luomu
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 prk (200 g)
    Valio kinuskikreemiä
    Täyteläinen ja ihanan makea Valio kinuskikreemi vie kielen mennessään! Käyttövalmis ja paistonkestävä kreemi on herkullinen…
    Valio kinuskikreemi 200 g laktoositon

Pinnalle

  • 0 kg suolapähkinöitä tai -manteleita, rouhittuna

Ohje

  1. Rouhi suolapähkinät tai -mantelit veitsellä karkeasti.
  2. Mittaa pehmeä voi ja sokerit kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella muutaman min ajan. Vatkaa joukkoon muna ja crème fraîche. Vatkaa seos kuohkeaksi.
  3. Lisää jauho-soodaseos sekä rouhitut pähkinät. Sekoita.
  4. Lusikoi leivinpaperille uunipellille n. 2 rkl:n (n. 40 g) kokoisia taikinakekoja. Painele kekoja kevyesti hieman matalammaksi. Jätä leviämisvaraa.
  5. Nosta taikinakeksin keskelle kinuskikreemiä. Töki ja pyöräyttele kreemiä taikinaan raidoiksi. Ripottele päälle vielä hieman rouhittua pähkinää tai mantelia.
  6. Paista pellillinen cookieita uunin keski- /yläosassa 175 asteessa tai kaksi pellillistä kerrallaan uunin kiertoilmatoiminnolla 150 asteessa. Paistoaika on 11 - 12 min. Keksien tulee olla hieman tahmeita, pehmeitä ja vain ulkoreunoiltaan kauniisti ruskistuneita. Jos paistat pidempään, saat niistä rapsakampia keksejä.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 383 kcal
Proteiini 6,3 g
Hiilihydraatti 47,3 g
Rasva 18,3 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 2 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • suolapähkinöitä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search