Banaanileipä

Banaanileipä

1 h 25 min
helppo
321 kcal / 100g
1
6

Banaanileipä on tuoreesta banaanista valmistettua mehevää kakkua, joka valmistetaan leipävuokaan. Tämä banaanileipä saa maapähkinävoiraidan - halutessasi sen voi jättää leivonnaisesta myös pois.

Ainekset

14 palaa
500 g
kypsää banaania
150 g
2 dl
2 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
1 mm
suolaa
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
grahamjauhoja
1 tl
ruokasoodaa

Vuokaan

1 rkl
1 - 2 rkl
mantelijauhetta

Makuraita

2 rkl
½ dl
fariinisokeria
1 dl (60 g)
kuorellisia manteleita
1 dl (110 g)
maapähkinävoita

Ohje

  1. Makuraita

  2. Kuumenna voi, fariinisokeri ja karkeaksi rouhitut mantelit kattilassa. Keitä 2 - 3 min. Sulata joukkoon maapähkinävoi. Nosta liedeltä.
  3. Banaanileipä

  4. Voitele ja jauhota 1,8 litran vetoinen leipävuoka mantelijauholla tai korppujauholla (ks. vinkki).
  5. Soseuta banaanit kulhossa haarukalla. Lisää joukkoon sulatettu voi, kefiiri, munat, fariinisokeri ja suola. Sekoita.
  6. Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita jauhoseos taikinaan varoen nuolijalla nostellen. Kaada taikinasta reilu puolet vuokaan. Kaada makuraita taikinan päälle ja kuopaise sitä lusikalla taikinaan. Lisää loppu taikina vuokaan.
  7. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa 1 h tai kunnes kypsä.
  8. Anna banaanileivän jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. Tarjoa teen tai kahvin kanssa tai kylmän maidon kera. Kakku on parhaimmillaan vasta seuraavana päivänä.

Vinkki

Voit valmistaa leivän myös 1,5 l kokoiseen vuokaan. Laita tällöin vuoan alle varmuudeksi leivinpaperia, jos taikina nousee hieman reunojen yli.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
321 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
17 g
Suola
0,3 g
Ravintokuitu
2 g
Kalsium
42 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)