Banoffee browniepohjalla

Banoffee browniepohjalla

2 h 42 min
keskitaso
331 kcal / 100g
14
33

Banaanin ja toffeen yhdistelmä on vastustamaton. Kun suositun Banoffee piirakan tekee vielä suklaisen browniepohjan päälle, ei voi kuin huokaista ihastuksesta ja nauttia.

Ainekset

12 annosta

Brownie-pohja

125 g
75 g
tummaa suklaata
2 dl
sokeria
ripaus
suolaa
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
½ tl
leivinjauhetta
1 dl
pekaanipähkinöitä

Toffee

2 dl
fariinisokeria
1 prk (2,5 dl)
½ tl
suolaa

Päälle

2 - 3 (300 g)
banaania
1 prk (3,3 dl)
kaakaojauhetta
pekaanipähkinöitä

Ohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
  2. Sulata voi ja suklaa. Sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola ja munat sekä keskenään yhdistetyt vehnäjauho ja leivinjauhe. Sekoita. Lisää lopuksi rouhitut pähkinät. Kaada taikina vuokaan.
  3. Paista uunin keskiosassa 12 - 14 min, kunnes brownie on juuri ja juuri kypsä. Nosta pöydälle jäähtymään.
  4. Keitä fariinisokeria ja Koskenlaskijaa n. 7 min, kunnes seos sakenee. Mausta suolalla. Kaada kinuski browniepohjan päälle ja anna jäähtyä hyvin jääkaapissa.
  5. Leikkaa banaanit ohuiksi viipaleiksi ja asettele limittäin kinuskin päälle. Vaahdota kerma. Lusikoi kermavaahto piirakan pinnalle. Koristele kaakaojauheella ja pähkinöillä.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
331 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
32 g
Rasva
20 g
Suola
0,7 g
Ravintokuitu
1 g
Kalsium
93 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)