Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku

Mutakakku onnistuu helposti gluteenittomana. Mutakakun pinnalle voi tehdä suklaisen, mutta raikkaan kuorrutuksen ja viimeistään rento koristelu tekee mutakakusta sopivan juhliinkin.

Ainekset10 annosta

10 annosta
150 g
150 g
taloussuklaata
3
kananmunaa
1 ½ dl
sokeria
2 ½ dl
gluteenitonta jauhoseosta
½ dl
kaakaojauhetta
½ tl
leivinjauhetta
25 g
piparkakkuja

Suklaakuorrutus

½ dl
1 rasia (200 g)
50 g
taloussuklaata

Koristeluun

100 g
pensasmustikoita
4 kpl
pakastekuivattuja mustikoita murennettuna
1 rkl
kookoshiutaleita

Ohje

  1. Sulata voi ja paloiteltu suklaa keskiteholla mikrossa tai kattilassa liedellä välillä sekoittaen.
  2. Sekoita munat suklaa-voisulaan.
  3. Lisää kuivat aineet seoksena joukkoon, sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 - 22 cm) pohjan ja reunojen väliin. Kaada taikina vuokaan.
  5. Paista kakku uunin keski- tai alaosassa 200 asteessa n. 20 min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.
  6. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota vuoan reunaosa. Siirrä kakku tarjoiluvadille.
  7. Vaahdota kerma ja tuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa. Yhdistä. Lusikoi vaahto kakun pinnalle.
  8. Koristele mustikoilla ja kookoshiutaleilla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
357 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
37 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
3 g
Suola
0,3 g
Kalsium
83 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›