Amerikkalaiset kinuskikierteet

Amerikkalaiset kinuskikierteet
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Amerikkalaiset kinuskikierteet

Amerikkalaiset kinuskikierteet

Mehevien kinuskikierteiden välissä yllättää rapea keksimuru. Amerikkalaiseen tyyliin enemmän on enemmän ja kierteiden päälle levitetään vielä valkoinen huntu.

Valmistusaika

Työaika
20 min
kohotus
45 min
uunissa
35 min
Yhteensä
1 h 40 min

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja
33 arvostelua

Ainekset12 annosta

12 annosta
20 g
hiivaa
2 dl
1 dl
sokeria
1 tl
suolaa
½ rkl
kardemummaa
n. 6 dl
vehnäjauhoja
75 g

Täyte

1 prk (200 g)
100 g
keksejä , makusi mukaan murennettuna

Voiteluun

kananmunaa

Pinnalle

1 prk (150 g)
2 rkl
sitruunamehua
½ dl
tomusokeria

Ohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää viimeisenä pehmeä tai sulatettu voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Kauli taikina neliskulmaiseksi levyksi. Levitä kreemi ja keksimurut levylle, säästä 1/4 keksimurusta pullien pinnalle. Kääri rullaksi. Nipistele reuna hyvin kiinni. Leikkaa 10 osaan, n. 4 cm levyisiksi paloiksi.
  4. Voitele tai leivinpaperoi kakku- tai uunivuoka ø. n. 24 cm
  5. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Kohota. Voitele.
  6. Paista 175 asteessa n. 35 min.
  7. Vaahdota crème fraîche, lisää sitruunamehu ja tomusokeri. Levitä kuorrutus jäähtyneiden pullien päälle. Viimeistele keksimurulla.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
295 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä <a>Valio kuluttajapalvelun</a> kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.