Siirry sisältöön
Lakutoffeespiraalit

Lakutoffeespiraalit

Herkulliset lakutoffeet ovat mainio joululahjaidea. Maun salaisuus piilee raakalakritsijauheessa ja muutamassa tipassa anisöljyä, jota on saatavilla luontaistuotekaupoista verkossa. Resepti onnistuu tarvittaessa myös ilman anisöljyä.

Lakutoffeespiraalit

Ainekset

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 2 dl
    Valio kuohukermaa
    Valio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
    Valio kuohukerma 2 dl
  • 1½ dl sokeria
  • ½ dl tummaa siirappia
  • 25 g
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 1 rkl raakalakritsijauhetta
  • 3-4 tippaa anisöljyä
  • 0 kg mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 - 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan. Keitä, kunnes 116-asteista.
  2. Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla vesilasitestiä. Kun toffee alkaa saostua ja kiehuntakuplat muuttuvat laatoiksi, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  3. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä hyvin. Toffee on helpointa käsitellä, kun se on jääkaappikylmää.
  4. Leikkaa toffeesta neliskanttisia tankoja. Kierrä päistä vastakkaisiin suuntiin spiraaliksi, leikkaa pätkiksi.
  5. Pakkaa palat sellofaaniin (tai leivinpaperin päälle rasiaan), sulje päät narulla tai nauhalla.

Vinkki

Makeiset säilyvät jääkaapissa useamman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 402 kcal
Proteiini 1,3 g
Hiilihydraatti 48,6 g
Rasva 22,5 g
Tyydyttynyt rasva 13,4 g
Ravintokuitu 0,1 g
Suola 0,2 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
HUOM! Ravintosisällöissä ei ole mukana seuraavia aineksia:
  • mustaa elintarvikeväriä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search