Lakutoffeespiraalit

Lakutoffeespiraalit
Tehnyt AnnaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Anna Valio Koekeittiöstä

Lakutoffeespiraalit

Lakutoffeespiraalit

Herkulliset lakutoffeet ovat mainio joululahjaidea. Maun salaisuus piilee raakalakritsijauheessa ja muutamassa tipassa anisöljyä, jota on saatavilla luontaistuotekaupoista verkossa. Resepti onnistuu tarvittaessa myös ilman anisöljyä.

Valmistusaika

Työaika
1 h
jäähdytys
12 h
Yhteensä
13 h

Vaikeustaso

Leivonnan harrastaja

Keskustele reseptistä.

Katso mitä muut sanovat ja jaa omat kokemuksesi! Huomioithan, että vastaamme resepteihin liittyviin kysymyksiin vain <a>Valio Kuluttajapalvelun</a> kautta.

11 arvostelu

Ainekset40 palaa

40 palaa
2 dl
1 ½ dl
sokeria
½ dl
tummaa siirappia
25 g
1 rkl
raakalakritsijauhetta
( 3 - 4 tippaa
anisöljyä )
mustaa elintarvikeväriä

Ohje

  1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 - 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan. Keitä, kunnes 116-asteista.
  2. Mikäli sinulla ei ole lämpömittaria, voit kokeilla vesilasitestiä. Kun toffee alkaa saostua ja kiehuntakuplat muuttuvat laatoiksi, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  3. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan. Anna seoksen jäähtyä hyvin. Toffee on helpointa käsitellä, kun se on jääkaappikylmää.
  4. Leikkaa toffeesta neliskanttisia tankoja. Kierrä päistä vastakkaisiin suuntiin spiraaliksi, leikkaa pätkiksi.
  5. Pakkaa palat sellofaaniin (tai leivinpaperin päälle rasiaan), sulje päät narulla tai nauhalla.
Vinkki

Vinkki

Makeiset säilyvät jääkaapissa useamman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
367 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
21 g
Tyydyttynyt rasva
12 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.