Pehmeät kermakaramellit

Pehmeät kermakaramellit

30 min
haastava
360 kcal / 100g
4
3

Kun mielesi tekee jotain makeaa, tässä on loistava vaihtoehto. Pehmeät kermakaramellit vievät ajatukset pois arkisesta aherruksesta.

Ainekset

null annosta
1 dl
1 ½ dl
450 g
sokeria
75 g
2 rkl
glukoosisiirappia
½ tl
vaniljasokeria

Ohje

  1. Voitele uunipannun kokoinen leivinpaperi voilla.
  2. Mittaa kerma, maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna hämmentäen, kunnes sokeri sulaa. Lisää voi ja glukoosi.
  3. Keitä seosta, kunnes se muuttuu vaaleanruskehtavaksi. Lämpötila on oikea (120 astetta), kun pienestä, kylmään veteen pudotetusta tipasta voi muodostaa pallon sormien välissä.
  4. Nosta kattila levyltä ja jäähdytä sekoittaen. (Jäähtymistä nopeuttaa, jos panet kattilan kylmään veteen altaaseen.) Lisää vaniljasokeri.
  5. Kun seos alkaa olla sakeahkoa, kaada se leivinpaperille suorakaiteen muotoon. Leikkaa hieman kovettuneeseen levyyn kevyesti pitkällä veitsellä ruudukko. Aseta halutessasi jokaiseen ruutuun kirsikan tai hasselpähkinän puolikas koristeeksi. Kun levy on kovettunut, leikkaa palat irti toisistaan.
  6. Säilytä lasipurkissa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
360 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
60 g
Rasva
13 g
Suola
0,2 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
32 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (3)

Nimetön13.10.2017 kello 17:15
Voiko korvata tummalla siirapilla?
ValioAnna Koekeittiöltä2.9.2015 kello 10:54
Hei, glukoosisiirapissa on erityinen venyvä rakenne, mutta tarvittaessa tässä ohjeessa sen voi korvata esim. vaalealla siirapilla.
Nimetön1.9.2015 kello 11:59
Voiko glukoosisiirapin korvata jollain?