
Valmistusaika
Aktiivinen
1 h 15 min
Yhteensä
1 h 15 min
Vaikeustaso
-
Leivonnan harrastaja
Arvostele
4.31
tähteä viidestä
48 arviota
Miltä maistui?
Katso lisää reseptejä
Ainekset
Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.
Lue lisää annosmäärien muuttamisesta-
2 dl
Valio kuohukermaaValio kuohukerma on kermojen aatelia. Vatkaa kuohkeaksi kermavaahdoksi jälkiruokiin ja leivonnaisiin tai lorauta kermaista täyteläisyyttä…
-
2 dl Valio Eila® vispikermaa
Voit kokeilla myös -
- 1½ dl sokeria
- ½ dl tummaa siirappia
-
25 g
Valio voitaKun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
-
25 g Valio Eila® voita
Voit kokeilla myös -
Jaa resepti
Ohje
- Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 - 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
- Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
- Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.
- Pakkaa palat sellofaaniin (tai leivinpaprin päälle rasiaan), sulje päät narulla tai nauhalla.
Lakritsatoffeet
- Lisää keitettyyn seokseen 75 g aivan pieneksi kuutioiksi leikattua lakritsaa. Kaada seos kovettumaan.
Katso lisää reseptejä
Jaa resepti
Reseptin ravintosisältö / 100 g
Energia
356 kcal
Proteiini
1,1 g
Hiilihydraatti
42,2 g
Rasva
20,5 g
Tyydyttynyt rasva
12,2 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa