Kermatoffee

Kermatoffee

Kokoa herkulliset kermatoffeet laatikkoon, sido kauniilla rusetilla ja vie lahjaksi. Ystäväsi ilahtuu varmasti omatekoisesta lahjasta.

Ainekset40 palaa

40 palaa
2 dl
Valio kuohukermaa
tai Valio Eila® vispikermaa
1 ½ dl
sokeria
½ dl
tummaa siirappia
25 g
Valio voita
tai Valio Eila® voita

Ohje

  1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen 15 - 25 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
  2. Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. 1/2 tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  3. Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.
  4. Pakkaa palat sellofaaniin (tai paistopusseista leikattuihin paloihin), sulje päät narulla tai nauhalla.
  5. Lakritsatoffeet

  6. Lisää keitettyyn seokseen 75 g aivan pieneksi kuutioiksi leikattua lakritsaa. Kaada seos kovettumaan.
  7. Laktoosittomat kermatoffeet

  8. Käytä kuohukerman sijaan Valio Laktoositon® vispikermaa ja Valio Laktoositon® voita.

Vinkki

* Tarkkaile toffeen valmistumista. Keittoaika vaihtelee riippuen kiehumisen voimakkuudesta, keittoastian halkaisijan suuruudesta ja annoskoosta.* Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta sitä välillä kuumaan veteen.* Makeiset säilyvät 1 - 2 viikkoa.

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
371 kcal
Proteiini
1 g
Hiilihydraatit
44 g
Rasva
21 g
Suola
0,1 g
Ravintokuitu
0 g
Kalsium
46 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Kommentit (0)