Siirry sisältöön
Testattu Valio koekeittiössä

Kermatoffee

Kokoa herkulliset kermatoffeet laatikkoon, sido kauniilla rusetilla ja vie lahjaksi. Ystäväsi ilahtuu varmasti omatekoisesta lahjasta.

Kermatoffee
Kermatoffee

Ainesosat

palaa

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta

Ohje

  1. Sekoita ainekset paksupohjaisessa kattilassa. Anna seoksen kiehua poreillen 15 - 20 min. Sekoita välillä, varsinkin keittoajan lopussa, ettei seos tartu pohjaan.
  2. Kun toffee alkaa saostua, tipauta seosta kylmään veteen n. ½ tl. Anna jäähtyä hetken. Mikäli seos jähmettyy vedessä niin, että voit muotoilla sen palloksi, on toffeeseos valmista.
  3. Kaada seos n. 17 x 17 cm:n vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna kovettua. Leikkaa paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten, kun se on täysin jäähtynyttä.
  4. Pakkaa palat sellofaaniin (tai leivinpaprin päälle rasiaan), sulje päät narulla tai nauhalla.

Lakritsatoffeet

  1. Lisää keitettyyn seokseen 75 g aivan pieneksi kuutioiksi leikattua lakritsaa. Kaada seos kovettumaan.

Vinkki

Jos toffee tarttuu veitseen leikattaessa, kasta sitä välillä kuumaan veteen. Makeiset säilyvät jääkaapissa useamman viikon.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 356 kcal
Proteiini 1,1 g
Hiilihydraatti 42,2 g
Rasva 20,5 g
Tyydyttynyt rasva 12,2 g
Ravintokuitu 0 g
Suola 0,1 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search