Siirry sisältöön
Kaikkien aikojen rapujuhlat

Sesonki

Kaikkien aikojen rapujuhlat

Juhlat voivat alkaa, kun punaisena hehkuvat saksiniekat nostetaan pöytään tillin ja snapsien kera. Skål kaikkien aikojen rapujuhlille!

Rapujuhlien menu

Vaikka rapujuhlissa päätähtiä ovat itseoikeutetusti ravut, kannattaa juhliin varata muutakin syötävää: ainakin jälkiruoka sekä alkupaloja tai pääruoka riippuen siitä, syödäänkö rapuja alkupalaksi vai pääruoaksi. Olipa taktiikkasi kumpi vain, tästä löydät kokkausta vaille valmiit rapujuhlamenut – erityisruokavalioita unohtamatta.

Rapujuhlien juustopiirakka

Herättele rapuruokahalua maukkaalla ja tyylikkäällä juustopiirakalla. Tarjoile piirakka lämpimänä – etenkin, jos juhlia vietetään ulkoilmassa.

Ruotsissa rapujuhlien piirakka valmistetaan perinteisesti Västerbotten-juustosta, mutta suomalaisissa rapujuhlissa piirakassa maistuu totta kai parhaiten kotimainen juusto. Pinnalle voi lisätä rennosti viikunoita ja pähkinöitä tai vaikkapa ravunpyrstöjä.

Rapujen keittäminen

Oletko keittämässä rapuja ensimmäistä kertaa tai ovatko taidot päässeet ruostumaan? Ei hätää, sillä hyvillä ohjeilla rapujen keittäminen sujuu helposti. Ota esiin riittävän iso kattila, ravut, vettä, tilliä ja mausteeksi suolaa sekä sokeria. Ja sitten vain keittokattila tulille!

Vinkit rapujen syömiseen

Rapujuhlien etikettiin kuuluu, että kokeneemmat ruokailijat neuvovat kokemattomampia ravun käsittelyssä. Jos rapujen syöminen kuitenkin jännittää tai kaipaat muistin virkistystä, lukaise tästä ohjeet rapujen syömiseen.

Rapujuhlien juomalaulut ja juomavinkit

Kesäyössä raikuu Helan går! Tuttu snapsilaulu luonnistuu useimmilta, mutta ei paniikkia, jos et muista tai tiedä muita perinteisiä värssyjä. Poimi talteen sanat suosittuihin juomalauluihin ja tulosta juhlavieraillekin omat kappaleensa. Tästä löydät myös rapujuhlamenuun sopivat juomasuositukset.

Rapujuhlien kattausvinkit

Kattaus on puoli ruokaa myös rapujuhlissa. Rapujuhlien kattaukseen kuuluvat rapuveitset, rapukaulurit ja pienet sitruunavesikulhot sormien huuhtelua varten. Pöytään kannattaa sijoittaa myös muutama isompi kippo rapujen syömättömille osille. Tunnelmaa tuovat lautasliinat, tabletit ja pimeneviin iltoihin sopivat kynttilät ja lyhdyt.

Search